NRK skrev i går en sak om en 17 åring som hadde engasjert seg i politikken i Haram kommune.

«– Eg synest det er viktig at alle får eit likt utgangspunkt for å lykkast i livet. Derfor vil eg vere ein del av å gjere det mogleg for andre,» seier listetoppkandidat Jenny Alvestad Aarnes (17) frå Lepsøy i Haram kommune.

Hun står på topp på SV sin liste til høstens valg og er akkurat innenfor grensen til å bli lokalpolitiker. Les hele saken på NRK her. 

Kanskje det er på tide å heve aldersgrensen for å bli valgt inn i formannskap, kommunestyre og utvalg?

Hvis en skal en sitte i formannskapet i 4 nye år bør det muligens også settes krav til minst 10 år i arbeidslivet? Og helst erfaring fra privat næringsliv?

Burde det vært innført et mellomvalg etter 2 år for å bytte ut de som ikke leverer etter lovnader de er blitt valgt inn på?

Burde det vært innført et mellomvalg etter 2 år for å bytte ut de som ikke leverer etter lovnader de er blitt valgt inn på?

Burde ikke % andelen folkevalgte politikere vært fordelt mer likt 50 % offentlig ansatte og 50 % privat ansatte ?

Har egentlig hele det politiske parti systemet gått ut på dato både lokalt og nasjonalt?  Politikerne må stå mer ansvarlig for den politikken det fører og medvirker i, slik at politikerne kan kastes ut hvis de ikke leverer etter forutsetningene ?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *