Hilde Øvrebekk er Journalist og kommentator i Stavanger Aftenblad. 8 juni skrev hun en kommentar om batteriselskapene i Norge.

Da næringsminister Jan Christian Vestre og statsminister Jonas Gahr Støre lanserte sitt grønne industriløft i Stavanger i fjor, pekte regjeringen ut flere satsingsområder. Blant annet batteriproduksjon.

Næringsdepartementet har så laget en norsk batteristrategi. Dette har ført til et kappløp mellom flere aktører for å komme opp med prosjekter.

Og for å kare til seg mest mulig penger fra staten.

Flere av de store batteriselskapene har allerede sikret seg tilgang til statlige midler. Regjeringen har så langt bidratt med rundt 5 milliarder kroner i risikoavlastning og indikert risikoavlastning til batterinæringen i Norge.

Mediedirektør Aleksander Lee Olsen i Freyr sa til DN i mai at utfordringen i både Europa og USA er at vi ligger 10–15 år bak Asia, spesielt Kina:

«Fra et investorperspektiv øker dette risikoen ytterligere for denne type industri. Derfor er statsstøtte ekstra viktig dersom man ønsker å trygge fremveksten av nye fornybare industrier.»

Men man kan like gjerne snu på dette. Hvis vi ligger så langt bak Asia i noe vi ikke har noen erfaring med, og som selskapene nå ber staten ta risikoen for, – er dette virkelig noe vi i Norge skal pøse enorme summer inn i?  Les hele kommentaren til Hilde Øvrebekk «Flatt batteri»  her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *