Lørdag 24. juni kan du oppleve Hans Majestet Kongens Garde i Larvik i forbindelse med NM for skolekorps.
Norges Musikkorps Forbund har gleden av å invitere til NM skolekorps janitsjar i Larvik 24. juni 2023. Her møtes skolekorps fra hele landet fordelt på fire divisjoner. Konkurransen vil bli gjennomført i Bølgen Kulturhus og Sliperiet Kulturverksted i Larvik.

Årets festkonsert på NM for skolekorps holdes av Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps.

Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps er det eneste av Forsvarets korps som utelukkende består av vernepliktige. Kompaniet er en avdeling i Hans Majestet Kongens Garde, men er musikkfaglig underlagt Forsvarets musikk.

Gardens musikkorps er delt i to og består av musikktroppen og signaltroppen.

Signaltroppen er et janitsjarkorps med omtrent 60 vernepliktige musikanter, mens signaltroppen er et marsj- og fanfarekorps med rundt 25 musikanter. Soldatene som rekrutteres til Garden, har bakgrunn fra korps eller tilsvarende. De må prøvespille for å vise at de er kvalifisert til en plass i korpset. De som tas opp, er ikke bare dyktige musikere, men også svært motiverte for en hard tjeneste.

I løpet av ett år i Gardens musikkorps får soldatene grunnleggende soldatutdanning (GSU) som innebærer mye trening både fysisk, musikalsk og i eksersis. Gardistene deltar også på konserter, tattooer, oppvisninger og tilsvarende, både i Norge og utlandet.

Først blir det drilloppvisning klokken 15:00 på Fram stadion og deretter festkonsert klokken 19:30 i Jotron Arena.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *