Skulpturkonservator Joanna Henchhar den siste uka, sammen med tørrisblåser Svein Flusund, jobbet med å få Havmannen til å skinne slik han fortjener. Og resultatet er ikke vanskelig å se med det blotte øye.

Selv er Hench meget fornøyd med utfallet av konserveringen.
«- Det ble et kjempeflott resultat fra tørrisblåsingen, og det vet man aldri helt på forhånd. Når det var så mange avleiringer over bronsen, slik det var her, blir det vanskelig å forutse nøyaktig hvordan overflaten er under. Men det gikk aldeles strålende,»sier Hench.

«- Det er en nydelig skulptur. Dyre Vaa var en fantastisk skulptør. Havmannen er blitt jevn og fin i overflaten, og man ser formene mye tydeligere enn man kunne før. Uttrykket har kommet tilbake, og det var også målet», sier hun. Se hele saken på Larvik kommunes Facebook side her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *