Bøkebloggen skrev saken «Kanskje det er behov for å kurse noen regjeringspolitikere og kommunepolitikere i Forvaltningsloven angående habilitet?» 20 juni 2023 og du kan lese hele saken her. 

Nå har det dukket opp en sak i Sandefjord kommune hvor en politiker mener han er inhabil i en sak han skal stemme over. Kommunedirektør og kommuneadvokat støtter han i dette.

Men flertallet av politikerne mener han er habil.

«– Jeg ønsker ikke at det skal være noen tvil om min habilitet i ettertid. Jeg må innrømme at jeg hadde den landsdekkende saken hvor Tonje Brenna (Ap) har gitt en nær venn et styreverv ferskt i minnet da jeg tok kontakt med kommuneadvokat om habilitet,» sier Tor Hansen (Ap) til Sandefjords Blad. 

Hansen ble for øvrig erklært habil til å behandle saken, til tross for at kommuneadvokat mente han var inhabil. 14 av 46 medlemmer stemte for at han var inhabil.

I kommustyret ble reguleringssaken om ny skole på Vesterøya. Det var i den saken Tor Hansen tok opp habilitetsspørsmålet. Hansen fortalte at han har en nær relasjon til Gunnar Huseby, som er nærmeste nabo til skoletomta.

Huseby har for øvrig tidligere uttalt at han er imot skoleutbyggingen. Dette bekreftet han også da SB tok kontakt om denne saken fredag formiddag. Les hele saken i Sandefjords Blad her. 

Kommunedirektør Bjørn Gudbjørgsrud i Sandefjord kommune sier forvaltningslovens beskrivelse om inhabilitet også dekker nære vennskap.

Hvorfor ønsker da politikerne å overkjøre kommunedirektør i habilitetssaker?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *