27 juni kan vi lese et innlegg i Sandefjords Blad som setter fokus på BaneNors planer, «Derfor bør det holde med ett spor».

«-Jeg bor sammen med min kone i eget hus i en båndlagt sone. Det betyr at vårt hus kan bli destruert ved en eventuell utvidelse av jernbanespor fra Sandefjord til Larvik», skriver Tore Gjone Møller i et leserinnlegg i SB.

Han skriver blant annet dette og oppfordrer politikerne til å revurdere planene om to spor til Skien.

-I 2019 fikk vi brev fra Bane Nor om dette og ble invitert til informasjonsmøte på biblioteket.

-Politikere har en tendens til å henge seg på uttalelser som kan sanke stemmer. Ikke alltid blir realiteter vurdert seriøst. Og snart er det lokalvalg, så da er det viktig å fronte noen saker.

-Min anbefaling er: Stopp dobbeltsporet ved Tønsberg slik det jobbes med nå. Det partiet som flagger dette nå før valget vil tjene mange stemmer, ikke bare fra folk i de 80 båndlagte eiendommer, men også fra langt flere.

-Dagens togtilbud mellom Tønsberg og Skien dekker behovet i dag og i mange år framover, evt. med små justeringer. Les hele innlegget på SB her. 

I Sandefjord er det ca 80 eiendommer i det båndlagte området, mens det i Larvik er flere hundre som er båndlagte pga flertallet av politikerne ønsket ny stasjon i Kongegata.

Vi tror at de partiene i både Sandefjord og Larvik som setter fokus på dette nå før valget vil få mange stemmer.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *