Nå stormer det i Sandefjord kommune rundt en varslersak på Nygård sykehjem.

Sandefjords Blad har skrevet om denne saken i flere artikler den siste tiden. Den siste saken ble publisert 29 juni etter at Sandefjord kommune kom med en rapport for å belyse saken. SB skriver blant annet dette i saken:

«– Mesteparten av det som framlegges i rapporten, er etter vårt syn en dekkoperasjon. Flere av undersøkelsene som er gjennomført, og data som er framlagt, beskriver ikke de faktiske forholdene, da de er tatt ut av sammenheng.»

«Line», en av flere Nygård-sykepleiere som har varslet på sin egen arbeidsgiver, er knallhard.

Hun og kollegene gir kommunen det glatte lag etter at den 54 sider lange rapporten som oppsummerer arbeidet etter varselet, ble offentliggjort 23. juni. Les hele rapporten her, Varsel-om-kritikkverdige-forhold.

De mener undersøkelsesarbeidet og rapporten har store svakheter, og ikke avdekker det som etter varslernes syn er reelle utfordringer og lovbrudd knyttet til lav bemanning.

Sykepleier «Siv» forteller en konkret historie om hvordan den lave bemanningen gir seg utslag i det hun og kollegene kaller «nådeløs prioritering»:

I starten av en vakt blir hun tilkalt for å bistå en beboer som har skadet seg i et fall.

– På veien dit må jeg passere tre andre beboere, forteller hun, og utdyper:

– Den ene roper desperat etter mamma, og trenger åpenbart noen hos seg. Den andre roper noe om en voldtekt og «Hjelp meg! Jeg vil ikke! La meg slippe!». Om dette er et traume hen gjenopplever eller om det er hallusinasjoner, vet jeg ikke. Uansett har beboeren behov for hjelp. Den tredje, litt lenger ned i gangen, står i døra og skriker «Hjelp meg!».

Varslerne ønsker fremdeles å være anonyme, selv om arbeidsgiveren vet hvem de er.

De synes det er en stor belastning å være varslere, og sier at noen av dem nå er sykmeldt.

Les hele saken fra Sandefjords Blad her, og alle tidligere saker kan du lese her.

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *