14 juli åpner årets Torsøyutstilling på Torsøy grendehus i Tjølling. Det er 39. år på rad at utstillingen arrangeres, og vi feirer det med en spennende fornyelse av utstillingen!

Våre faste og anerkjente kunstnere, Åke Berg og Dang Van Ty, er selvfølgelig på plass. Deres malerier og litografier vil igjen pryde grendehusets vegger og danne en kjent base for utstillingen. I år har vi imidlertid gleden av å introdusere formidler Einar Hatlo. Han har fått på plass elleve nye kunstnere på Torsøyutstillingen. Love Terins, Julius Karoubi, Marthe Kampen, Nicolay Aamodt, Petter Wang, Johannes Borchgrevik Hansen, Ma$arati, Yngve Benum, Dag Leversby, Christian Tony Norum og Oda Borch vil alle stille ut sine verk.

Her kommer en nærmere presentasjon av de forskjellige kunstnerne:

page1image31726912

Dag Leversby er utdannet ved Statens Kunst-og Håndverkskole og Statens Kunstakademi. Har stilt ut på gruppeutstillinger på bl. a. Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley Museet, Museum Folkwang, Essen, Rostock Kunsthalle, Tyskland og Maze Gallery, Torino, Italia.
Han er innkjøpt av bl.a. Nasjonal Museet, Astrup Fearnley Museet, Kistefos Museet, Utenriksdepartementet, Norsk Kulturråd og H.M. Dr. Sonja.

page1image31726080

Yngve Benum
«I havet av talentfulle, unge, norske malere er det vanskelig å skille seg ut. Men Benum gjør det, og med et troverdig bilde av vår tid» skrev Subjekts kunstredaktør.
Yngve Benum beviser at man slett ikke behøver formell utdannelse for å lage god kunst.

page2image31810288

Johannes Borchgrevink Hansen (1982, Grue Finnskog) bor 0g arbeider I tidskoa kommune. Han er utdannet ved KHiO g har stilt ut pà blant annet KUK Trondheim, Kunstnerforbundet, Hostutstillingen, Norske Grafikere, Nasjonalmuseet, GAD, Kunstbanken i Hamar, Hvitsten salonger, Haugesund bildegalleri, @stlandsutstillingen og Buskerud kunstsenter. B. Hansen har utsmykket en rekke offentlige bygg som Veterinaerinstituttet pâ NMBU, Uller vgs o Kongsvinger vgs, i samarbeid med Marne Karen Kampen.

page2image31727120

Julius Karoubi
Julius er nyutdannet fra Kunstakademiet i år, og har allerede hatt flere utstillinger. Omtalt i Subjekt som en av de unge norske kunstnerne man bør satse på nå!!

page3image31813616

Marthe Kampen (1986, Oslo) bor og arbeider i Eidskog kommune. Utdannet fra KHIO 2012 og har vært aktiv med utstillinger og utsmykninger siden. Kampen arbeider med maleri, tresnitt og tekstil, de siste årene med hovedvekt på maleri/pastell og tekstile arbeid. Hun har deltatt på gruppeutstillinger ved Kunstbanken, Hamar, Nasjonalmuseet, Oslo, Galleri Soft, Oslo, Grenland kunsthall, Porsgrunn, Hubei Art Museum, Kina, Høstutstillingen Kunstnernes hus, Oslo og siste separatutstilling viste Kampen ved Dropsfabrikken i Trondheim høsten 2022.