Kommunal Rapport vil også som Bøkebloggen fram mot valget intervjue kandidater med aktuelle spørsmål.

6 juli publiserte de en sak om Arnt Olav Sivertsen (45) som er førstekandidat for Industri- og Næringspartiet (INP) i Eigersund kommune.

Han innfører et nytt begrep, nemlig oppdrettspolitikere og svarer opp dette på noen av spørsmålene:

«– Jeg var medlem av Arbeiderpartiet fram til 2021. Jeg meldte meg ut fordi jeg er uenig i hvordan statsministeren driver landet. Jeg jobber offshore, og der var det mye snakk om INP, og om ikke å legge ned olje- og gassvirksomheten. Da jeg i tillegg så helsepolitikken til INP, var valget enkelt. Norge trenger en ny kurs og nytt blod.»

«– Uttrykket utvikle og ikke avvikle tiltrekker meg. Regjeringen driver symbolpolitikk i klimasaken. Vindmøller og elbiler fungerer ikke for å redde klimaet. Det hjelper ikke land som henger etter, at vi er best i klassen. Vi må reise ut og hjelpe de som virkelig trenger det. For eksempel land som flyter over av plast og søppel. Da får vi mer igjen for innsatsen.»

«– Det er noe som heter kjernekraft. Dessuten trenger vi for eksempel ikke kraftkrevende prosjekter som skal utvinne bitcoin. Kraftbehovet blir dessuten mindre hvis vi ikke elektrifiserer Melkøya og norsk sokkel. Vi kan ikke dekke Norge med vindmøller for å redde verden. Havvind er heller ikke noe alternativ. Teknologien holder ikke mål.»

«– Det er ingen ting galt med det. Og vi har medlemmer med politisk erfaring, men jeg er imot det vi kaller oppdrettspolitikere. Du ser resultatet på Stortinget. Der sitter det mennesker som ikke kan svare ja eller nei på et ja-nei-spørsmål. Og mange av dem som sitter i regjering, har aldri vært i arbeid. INP krever at du skal være 25 år og ha minst fem års arbeidserfaring for å kunne stille til valg.» Les hele saken i Kommunal Rapport her.

Bøkebloggen har også sendt 20 spørsmål til Bjørnar Elstad som er førstekandidat på listen til Larvik INP og vi kommer i en senere sak tilbake med svarene hans.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *