Sandefjords Blad hadde 13 juli 2023 en sak om ordfører Gleditsch som foreslår millionbøter for ulovlige strandsonetiltak.

Ordføreren uttaler blant annet dette i saken:

«– Jeg har hele tiden vært kritisk til at summen for miljøkriminalitet i strandsonene ikke svir nok. Ofte kan ikke tiltaket tilbakeføres og botens størrelse har ikke vært i samsvar med verdiøkningen som følge av tiltaket. Hvis man gjør et tiltak som øker verdien på eiendommen med 1 million kroner, og boten er på 400.000 kroner, kan de få som er villige til å ta seg til rette med ulovligheter le hele veien til banken.»

Gleditsch legger til at bøtesatsene for ulovlige strandsonetiltak er et spørsmål som må behandles i Oslo. Han sender derfor ballen videre til Stortinget.

«– Dette mener jeg handler om tilliten befolkningen har til myndigheter. Hvis det lønner seg å gjennomføre ulovlige strandsonetiltak, som faktisk er miljøkriminalitet, svekker det tilliten.»

Med ordførerens eksempel vil for eksempel irreversible tiltak som mudring på en eiendom til en verdi av 10 millioner kroner, straffes med bot på 3 millioner kroner. Det er med andre ord ikke småpenger.

«– Det må svi å gjøre miljøkriminalitet, fastslår Gleditsch.» Les hele saken på SB.no her.

NRK har også skrevet om saken denne uken og artikkelen kan du lese her. 

Bøkebloggen håper at også Larvik Høyre vil støtte denne saken som ordfører Gleditsch vil fremme til Storinget.

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *