Reidar Tessem og Frode Mo i Nasjonalforeningen for folkehelsen Trøndelag har et godt innlegg i OPP.no fredag 14 juli hvor de setter fokus på demens.

«-Politikerne som blir valgt til høsten må vise handlekraft, for vi er absolutt ikke klare for den store veksten i antall demente som venter oss,» skriver de i innlegget.

-Nå må økningen av antall med demens tas på alvor. Over 100 000 nordmenn lever med demens i dag og dette tallet vil doble seg de neste tiårene.

-Årsaken er at vi blir flere eldre, vi lever lenger, og høy alder er den største risikofaktoren for å få demens.

-Demens er en sykdom som er vond å få for den som rammes og den krever mye av pårørende. Nasjonalforeningen for folkehelsen er interesseorganisasjon for mennesker med demens og deres pårørende. Vi er bekymret for at mange av de som rammes av demens ikke får den hjelpen de trenger og har rett på.

-Tallene fra både demenskartet og Helsedirektoratet er krystallklare. Vi klarer ikke gi nødvendig tilbud i dag, og er absolutt ikke klare for den store veksten som venter oss. Nasjonalforeningen forventer at kommunepolitikere som blir valgt inn i høst viser handlekraft. Les hele innlegget på OPP.no her.

Larvik kommune har lagt ut mye info om demens på sin hjemmeside. Ta en titt her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *