Ansvarlig redaktør Ove Mellingen i Telemarksavisa hadde en glimrende kommentar om Klovnefabrikken – og Borten Moe.

Han starter kommentaren slik:

«-Jeg hadde nesten skrevet ferdig en kommentar fredag formiddag. En kommentar jeg hadde jobbet med over tid. Da dukket det opp nok et tilskudd til det en kamerat kaller «Klovnefabrikken». Statsråd Ola Borten Moe har dummet seg kraftig ut. Han bør både kastes ut av regjeringen og etterforskes. Statsminister Jonas Gahr Støre har intet valg. Bare det han selv har innrømmet er svært grovt. Slikt er ikke noe man kan ta lett på verken i næringslivet eller politikken. Det er svært alvorlig. Men han er så absolutt ikke alene.»

Og fortsetter sliK:

«-Det kan altså være vanskelig å følge med i alt. Men de senere årene har skandalene knyttet til Stortinget og dets representanter, altså de 169 fremste av våre tillitsvalgte, i tillegg til Regjeringens medlemmer, vært så mange at man nesten ikke vet riktig hvor man skal begynne. Men det har i det minste vært tverrpolitisk.» 

Mellingen ramser opp flere av de andre personene som har laget skandaler på Stortinget de siste årene: Anette Trettebergstuen, Bjørnar Moxnes, Kjell Inge Ropstad, Hege Haukeland Liadal, Mazyar Keshvari, Himanshu Gulati, Ulf Leirstein, Trine Skei Grande, Olemic Thommessen, Kristian Tonning Riise, Hadia Tadjik, Eva Kristin Hansen, Terje Søviknes, Helge André Njåstad.

Han avslutter kommentaren med blant annet disse ordene:

«-Vi må huske at selv om det har vært skuffende mange uheldige saker, så er de fleste hederlige.
Vi ønsker folkevalgte som er representativt for befolkningen. Sannsynligvis er de det. Noen i meste laget, kanskje.»

«-Poenget er at vi trenger en kritisk presse som ettergår slike ting. Det ser vi gang på gang. Selv om mange liker å kritisere pressen, hadde svært få av disse sakene kommet fram uten pressen. Og da hadde de heller ikke blitt ryddet opp i, det er jeg ganske sikker på.»

«-Dessuten trenger vi ordninger som man ikke kan «tolke» til egen rause fordel, langt utenfor folkeskikken. Det har ikke resten av befolkningen som går på arbeidsavklaringspenger, er uføre, er arbeidsledige, eller sliter med annet. Der må man gjøre rede for hver krone. Minst

«-Det vi trenger mer enn alt, er folkevalgte som stiller seg til disposisjon fordi de tror på noe. De tror på idealer, ideologi og en god utvikling for land og folk. Det siste er kanskje det viktigste.» Les hele kommentaren til ansvarlig redaktør Ove Mellingen her.

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *