Bøkebloggen har sendt noen aktuelt spørsmål til Larviks ordførerkandidat Jan Carroll Henriksen i forbindelse med partileder Bjørnar Moxnes sin avgang i partiet.

Henriksen svar er merket med rødt. 

Jan Carroll Henriksen Skjermdump: facebook

– Hva synes du om at Moxnes nå har valgt å fratre som leder?

Etter at Bjørnar har styrt partiet i 11 år og gjort en formidabel god jobb, så synes vi det selvfølgelig er trist, men det var et riktig valg å trekke seg i lys av denne saken og den beslutningen støtter Rødt Larvik fullt ut.

– Hva synes du om saken?

Vi synes at tyveri er galt, og det må Bjørnar Moxnes selv ta konsekvensene av, noe som han også har gjort, og trukket seg som leder av Rødt.

– Tror du Moxnes-saken kommer til å få betydning for Rødts oppslutning ved høstens valg?

Nei, det tror vi ikke. Våre velgere fokuserer på Rødt sin politikk og ikke hva en enkeltperson har gjort. Rødt er ikke noe enmanns-parti men består av 14 000 medlemmer og en stjernerekke med dyktige folk både lokalt og nasjonalt så dette kommer vi til å komme oss over i fellesskap. Det har jeg klokketro på.

– Hva mener du om Marie Sneve Martiniussen som fungerende leder?

Vi har en drivende dyktig nestleder i Marie Sneve Martinussen som tar over ledervervet frem til Landsmøtet i 2024, og hun har Rødt Larvik full tiltro til.

– Det er ingen tvil om at Rødts økende oppslutning de siste årene skyldes Moxnes. Tror du at partiet vil oppleve en tilbakegang med Martiniussen som leder, eller tror du at hun kan tiltrekke seg nye velgere, for eksempel kvinner?

Rødt sin oppslutning skyldes ikke bare Moxnes, men et enormt lagarbeid i fellesskap, både lokalt og nasjonalt. Marie kommer til å gjøre en super jobb, og kommer garantert til å tiltrekke seg nye velgere, både kvinnelige og mannlige.

– Hvis du kunne velge, hvem hadde du foretrukket som Rødts nye leder etter landsmøtet 2024?

Det blir opp til Landsmøtet i 2024 og evt hvilke kandidater som kan dukke opp frem til da. Hva jeg mener er ikke viktig, for hos oss så bestemmer fellesskapet.

– Tror du at Moxnes én eller annen gang i framtida kan gjøre et comeback?

Ja det håper vi siden har har vært med på å skape så mange gode resultater i årenes løp. I hvilken rolle kan kun fremtiden vise, og hva Moxnes velger/ønsker selv å gjøre.

Rødt Larvik skal fortsette å skape en folkebevegelse mot Forskjells-Norge og markere oss tydelig på alle saker for folk og felleskapet.

Bøkebloggen takker Jan Carroll Henriksen for at han har svart opp våre spørsmål og ønsker han lykke til med valget i september!

Les hva Henriksen svarte på VG sin valgomat her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *