Larvik kommune befinner seg etter mange års vanstyre i en veldig skummel økonomisk situasjon.

Stig Otto Hansen beskriver dette i sine leserinnlegg om eiendomsskatt på en utmerket måte, i motsetning til ordførerkandidater og andre på venstresiden som hevder at bare nye skatter og avgifter kan redde oss.

Men er det ikke merkelig at så fort et vanlig menneske tar på seg politikerkappa, så forsvinner all kreativ økonomisk tankegang i sakspapirene? Hva gjorde denne personen før han ble politiker når lommeboka var tom og utgiftene hopet seg opp? Han kjøpte selvfølgelig ikke en umoderne bygning på torvet, reiste på tur, f.eks. til Arendals uka slik sjefen i Larvik kommune nå tar seg råd til, eller andre unødvendige ting til huset? Nei, prioriteringen ville nok vært mat på bordet, nedbetaling av gjeld og andre nødvendigheter. Det er det som gjelder for Larvik kommune nå!

Til kommende valg er det heldigvis tre partier som ser at budsjettet kan balanseres uten at innbyggerne blir flådd enda mer, nemlig KrF, Høyre og FrP.

Hvis Larviks befolkning vil ha en endring av nåværende fatale økonomiske styring, bør vi derfor stemme på de som vil gjøre noe med det, nemlig hvitt, blått og blåblått

En ordfører får vel en lønn på ca 1 million kroner, så da bør vi forvente at vedkommende ikke bare blir en møteleder i kommunestyret, men blir mer synlig, pragmatisk og kreativ enn det vi har sett de siste 12 årene.

Selvfølgelig blir det en ubehagelig jobb å få ryddet opp i en skakk-kjørt økonomi, (det er vanskelig å ta tilbake karamellene du tidligere har gitt til barna) men vi håper dette kan gjøres av en sterk person fra et av ovennevnte partier.

Kåre Wærnes

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *