30 august 2023 ble det publisert en sak i Journalisten «Østlands-Posten felt i PFU.«

Saken handler om at Cato Nordahl som har klaget inn Østlands Posten i sakene som omhandler «Vaktbua» på Lamøya i Larvik.

Her er litt av det som er skrevet i saken og nedenstående skrevet med blått er sitat fra dagens sak i Journalisten.

«Da PFU behandlet klage mot Østlands-Posten onsdag 30. august, var de ikke i tvil om å felle avisa for brudd på punkt 4.14 om samtidig imøtegåelse i Vær varsom-plakaten.»

«Avisa ble klaget inn etter tre artikler om at et medlem av kontrollutvalget i Larvik kommune ble beskyldt for å bruke ei vaktbu ved ei småbåthavn som hytte. «

«PFU-klageren ble navngitt i avisa som varsler. «

«Politikeren ble renvasket for beskyldningene, og hevdet seg i etterkant trakassert. Det var disse påstandene mot klager som utløste rett på samtidig imøtegåelse før publisering, konkluderte PFU.» Les hele saken fra Journalisten her.

Sitat slutt.

Les mer om saken på PFU sin side her og du kan høre opptak fra dagens møte her.

Bøkebloggen har akkurat hatt en prat med ansvarlig redaktør Eirik Haugen i Østlands-Posten og han sendte oss denne kommentaren til saken:

«-PFU felte oss på et av punktene vi var klaget inn på. Når vi blir felt er det helt på sin plass å innrømme at vi ikke har gjort jobben godt nok. Selv om vi ikke ble felt på premisser og moderering av kommentarfelt, er det ikke godt nok når vi har brutt god presseskikk på et annet punkt om samtidig imøtegåelse. Da har våre vurderinger ikke vært gode nok.» 

«-PFU hadde en svært grundig og lærerik gjennomgang på dagens møte og hele redaksjonen skal selvsagt gå grundig gjennom alt som ble sagt der.» 
«-Jeg trekker gjerne frem all den gode journalistikken vi gjør, men det er også en selvfølge med åpenhet rundt det vi gjør feil. Her har vi ikke gjort jobben godt nok og det er mitt ansvar.» 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *