12 august 2023 har Østlands-Posten en gladsak om demenslandsbyen Carpe Diem i Bærum, «Det er morgendagens omsorg». 

Journalisten fra ØP skriver dette som aslutning på reportasjen:

«-Så er vårt besøk over. Vi vinker farvel til smilende beboere på torvet, klarer så vidt å motstå godlukten som strømmer mot oss fra bistroen på veien gjennom resepsjonen, og så er vi igjen utenfor det som mest minner om et moderne hotell eller et nytt moderne leilighetskompleks. I alle fall langt fra det vi tenker på som et sykehjem.»  Les hele saken i ØP her.

Sitat slutt.

Det er tydelig at lokalavisen i Larvik ikke har fått med seg virkeligheten på Carpe Diem. 6 september 2023 har Budstikka en sak hvor ansatte i demenslandsbyen Carpe Diem i Bærum slår alarm. 

Her er litt av det som er skrevet i saken 6 september og nedenstående skrevet med blått er sitat fra saken.

Det stormer rundt Bærum kommunes flaggskip innen demens- og eldreomsorg, demenslandsbyen Carpe Diem på Dønski.

«– Det var en flott arbeidsplass og det var veldig god stemning da vi startet opp for to år siden», forteller miljøarbeider Kavitha Laxmi (43).

Nå vurderer hun å slutte.«– Arbeidspresset er blitt for stort og det går utover beboerne.»

Fagforeningslederen gir honnør til ansatte som sier at nok er nok.

«– Vi må huske at fleste av disse brukere er demente og dermed ikke kan ivareta sine egne interesser.» Les hele saken i Budstikka her.

Sitat slutt.

Demenslandsbyen Carpe Diem er den første i sitt slag i Norge, etter inspirasjon fra demenslandsbygen De Hogeweyg i Nederland. Ligger på Dønski i Bærum kommune og har totalt 158 plasser og over 200 ansatte.

Plassene er fordelt på 17 bofellesskap, med åtte beboere i hvert fellesskap, hvorav ett kollektiv er tilrettelagt foryngre personer med demens. I tillegg er det 22 forsterkede demensplasser.

Ferdigstilt september 2020 med en prislapp på 735 millioner kroner.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *