Bøkebloggens medarbeider Morten Bakkeli har i flere år ivret for at Larvik kommune skal hedre sine meritterte innbyggere. Han la søndagsturen til «Edle Hartmann Schjødts Park» ved Skottebrygga. Bakkeli hadde store forventninger, men ble skuffet. Han skriver følgende:

Høyres representant i kommunestyret, Rita Kilvær, slo seg for brystet under åpningen av parken 13. november 2021. Hun hadde sammen med lederen for Feministisk Initiativ Larvik, Ulla Lise Johansen, og de andre samarbeidspartnerne o «Tverrpolitisk kvinnegruppe» i Larvik arbeidet for dette i to år. Formålet var å synliggjøre kvinner i det offentlige rom. I dette tilfellet har Schjødt blitt usynliggjort. Hvis ikke man hadde satt opp et enkelt sort skilt med hvit skrift, er det ingenting som markerer at denne parken er tilegnet en betydningsfull person.

Edle Hartmann Schjødts park.Foto: Morten Bakkeli

Kun en rød benk og en skulptur skjenket i forbindelse med byens 300-årsjubileum i 1971. Ingen plakett. Jeg fikk se noe som var slått opp på et tre , litt bortgjemt. Kunne det være en opplysningstavle? Nei, det stod «Bli med på stolpejakt, arrangeres av Larvik O-Klubb».

Edle Hartmann Schjødts park. Foto: Morten Bakkeli

Edle Hartmann Schjødts park. Foto: Morten Bakkeli

Man har altså brukt den enklest mulige løsningen for å angi at dette er en helt spesiell park. Skiltet kan ikke ha kostet så mye. Kilvær og de andre burde minst ha fått reist en plakett med bilde og/eller en opplysningstavle. Det er mange i Larvik som ønsker å vite mer om den personen som parken har blitt oppkalt etter. Her har man sluppet alt for lett unna.

I Kjerringvik er det laget en opplysningstavle og det kunne vært gjort noe lignende i Edle Hartmann Schjødts park.

Kjerringvik Foto: Bøkebloggen

Kjerringvik Foto: Bøkebloggen

Jeg begynner å grue meg til åpningen av «Niels Christian Ditleffs park» i november. Hvis denne parken blir like stusselig, burde man alvorlig overveie å ikke invitere Ditleffs slektninger hit. De vil oppfatte det som en hån.

Rita Kilvær kan umulig være stolt av det de fikk til med «Edle Hartmann Schjødts park» . Hva mener hun?

Bøkebloggen sendte over saken til Rita Kilvær og hun svarte dette i en mail til oss:

«-Jeg har ingen spesiell kommentar til saken. Synes det er flott at Morten gjør denne jobben og tenker at flere av forslagene bør følges opp og bli en realitet, selv ønsker jeg veldig at noen andre enn meg skal ta stafettpinnen videre. Kanskje vi kan klare å sette dette mer i system politisk. «
«-I morra skal det være offisiell åpning av Søstrene Hassel og Agnes Møller Jensens park. Legger info under om tid og sted.»
Tirsdag 19. september klokken 17.00 Søstrene  Hassels park (ved kryss Øvre Bøkeligt – Sverres gt).
Tirsdag 19. september klokken 17.30 Agnes Møller Jensens park (Torstrand Torg – 2 skilt, et på hver side av jernbanen).

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *