Obos-sjef Daniel Siraj uttalte i Finansavisen 21 september at han tror varselet om nok en renteheving vil forlenge krisen i nyboligmarkedet. Han frykte nå full byggestopp. Les hele saken i Finansavisen her. 

Bøkebloggen har tatt en titt på boligannonser på Finn.no og observerer nå at det er mange ledige leiligheter i nye prosjekter i Larvik som har blitt ferdigstilt og ferdigstilles i disse dager.

Grandkvartelet.

Byggetrinnet P10 ferdigstilles i disse dage og bygget inneholder 30 leiligheter. Annonsen på finn.no viser at 12 av disse ennå ikke er solgt. Se annonse her. 

Dette betyr at utbyggerne av Grandkvartalet her sitter med usolgte leiligheter pr dags dato for ca 60 millioner.

Denja Hage.

Denja Hage er et utbyggingsprosjekt som skal bygges i flere trinn og totalt er det planlagt 73 leiligheter fordelt på 5 bygg. Bygg A og B ble ferdigstilt våren 2023 og annonsen på finn.no viser at det fortsatt er 9 leiligheter som ennå ikke er solgt. Se annonse her. 

Dette betyr at utbyggerne av Denja Hage her sitter med usolgte leiligheter pr dags dato for nesten 40 millioner.

Tjøllingtunet

Tjøllingtunet  består av 44 nye leiligheter med fin beliggenhet sentralt på Tjøllingvollen. Trinn 1 ble ferdigstilt i februar 2023. og Trinn 2 ferdigstilles i november 2023. Annonsen på finn.no viser at 11 av disse ennå ikke er solgt. Se annonse her. 

Dette betyr at utbyggerne av Tjøllingtunet sitter med usolgte leiligheter pr dags dato for ca 60 millioner.

Vi observerer nå at flere store prosjekter er godkjent og lagt ut for salg. Et eksempel er Skolegården borettslag, tidligere Nanset skole hvor det planlegges 67 leiligheter fordelt på 4 leilighetsbygg varierende fra 3 til 5 etasjer og 9 rekkehus over to plan. ca. 108 kvm. Se annonse her. 

Mye mulig at utbyggere i Larvik nå legger nye store prosjekter på is? Det koster i dag å sitte med usolgte leiligheter for 160 millioner med en rente som nærmer seg 6%. Og i tillegg så må det betales månedlig felleskostnader i borettslagene.

 

 Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.