Cirkus Arnardo nærmer seg nå Vestfold med stormskritt, og Larvik er forøvrig eneste stoppested i Vestfold i år. Fra Larvik fortsetter turnéen til Skien.

Cirkus Arnardo er klar for 5 dager i Larvik, på Hovlandbanen fra 27. september til 1. oktober, med premiere-forestilling onsdag 27. september kl 18.00.

Den nye forestillingen kan skilte med super-komiker, raske rulleskøyter, 4. generasjon Arnardo, og mye annet på plakaten.

Bøkebloggen mottok i dag denne pressemeldingen fra Cirkus Arnardo:

Arnardos forunderlige verden

Igjen kan vi ønske vårt kjære publikum velkommen til vår forunderlige verden, der hverdagen er satt på vent, og hvor latter og glede kan ta overhånd.

-I det vårt publikum kommer innenfor fasadeporten er de i vår verden. En forunderlig verden med fantastiske krumspring, vakker akrobatikk, drømmer, lukter og ikke minst ustyrtelig humor, sier cirkusdirektør Are Arnardo.

For i Cirkus Arnardo sitt 74. år er det fortsatt én ting som gjelder for direktøren, som er 3.generasjon Arnardo.

-Den kjente Arnardo-atmosfæren. Den er der, og den må være der.
Det er denne atmosfæren nye og tidligere generasjoner kjenner igjen, sier cirkusdirektøren, som i kraft av sitt engasjement har trådt inn i tillitsverv både nasjonalt og internasjonalt.

For Are Arnardo er styreleder i Norsk Cirkus- og Tivolieierforening, og ble i tillegg nylig valgt til visepresident i det prestisjetunge ESU – European Showmen’s Union, som ivaretar cirkus- og tivolinæringen i Europa.
Utnevnelsen skjedde under årets kongress i Monte Carlo.

At cirkusets direktør får disse tillitsvervene betyr at Cirkus Arnardo er en kulturinstitusjon som setter spor, og at Are Arnardo nyter stor respekt som ekte fagmann med stor kunnskap.

Og i år, som tidligere står han i manesjen med sin kone Paola, og gir sitt publikum nettopp forunderlige illusjoner. For hva skjer? Og hvordan gjør de det?

Også 4.generasjon Arnardo er med på årets turné, og har blitt rutinerte cirkusartister på hvert sitt felt.

Shannon Folco Arnardo sørger for flere flygende tepper enn i «Tusen og en natt». 21 år gamle Shannon sjonglerer tepper med hender og føtter samtidig i høyt tempo og med en vakker koreografi.

Arne Otto Luigi Folco Arnardo er oppkalt etter oldefar Arne, grunnlegger av Cirkus Arnardo. Luigi, som han kalles til daglig, har blitt en virtuos med sine diabolos. Han presenterer nye spenstige triks for sitt publikum. Og her går det fort.

Både Shannon og Luigi har allerede debutert i utlandet hos danske Cirkus Arena.

-For meg og Paola er det stort å kunne ha med barna i forestillingen, sier Are.

-I år startet vi i Grimstad 17. mars og holder det gående ut oktober, og vi er godt forberedt på et gledelig gjensyn med publikum.

Og hvilken suksess sesongåpningen på Sørlandet ble!

«Underholdning av ypperste merke» konkluderte Grimstad Adressetidende sin anmelder, og oppsummerte Norges-premieren med terningkast seks!

Så bedre kan det ikke bli.

Det er jo dette vi lever og ånder for. Å spre glede og magi inn i hverdagen. Akkurat slik bestefar begynte med i 1949, som pappa videreførte, og som vi nå er så privilegerte å få lov å fortsette med, sier Are Arnardo.

I årets program kan Cirkus Arnardo presentere fantastiske artister som på sine vis leker med publikum på alle tenkelige måter. Høyt, lavt, raskt og med humor. Og det siste står en komikkens mester for, Victor Rossi.

Victor Rossi tar med seg det beste av fransk-italiensk cirkustradisjon inn i manesjen.
-Skal en finne Victor så kan du gå etter latteren, og den vil du høre over hele byen, sier Are Arnardo.

Victors tipp tipp tipp tipp oldefar Diego Rossi jobbet som hoffnarr hos den franske kongen, Ludvik den 15. Og helt siden da, i 1732, har familien båret arven videre. Og i år er klovnen og humoristen Victor Rossi hos Cirkus Arnardo.

Det er flere år siden en kunne finne eksotiske dyr i manesjen til Cirkus Arnardo, men åtte flotte esler og et ensemble med lekende hunder er på plass, under ledelse av Kevin Probst.

Tünde Szabó tar oss med opp i høyden over manesjen med luftakrobatikk som gir høy wow-faktor. Vakkert koreografert og med risikable variasjoner fanger Tünde publikums oppmerksomhet.

Mange har nok prøvd rulleskøyter på føttene, og fått en mer usikker og vaklende framdrift. Og alle som har prøvd vil raskt spørre seg hvordan det er mulig, når Duo Stellare inntar manesjen.
Duoen, som består av Sarah Jane og Mattia tar pusten av de fleste. For dette er en reise med et tempo som er svimlende, og vakkert. Her utfordres både sentrifugalkraften og g-kreftene til det ytterste.

Duo Stellare har kun hverandre å stole på enten de er på rulleskøyter eller i strapetz under cirkuskuppelen.
Duoen, som med Sarah Jane har lange cirkustradisjoner og Mattia med sin bakgrunn som profesjonell danser utfører et nummer som både er ekstremt og romantisk.

-Vi gleder oss til hver plass vi skal besøke denne sesongen, og husk at cirkusopplevelsen starter allerede innenfor cirkusfasadens porter.

Velkommen til vår forunderlige verden, sier cirkusdirektør Are Arnardo.

 

 Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.