Jeg regner Ungarn som mitt «andre fedreland» etter et lykkelig samliv med min kjære kone, avdøde Eva Edit f.Mészáros. Hun kom som flyktning fra Ungarn i 1957 og vi fikk 57 flotte år sammen.

Jan Grøtting Simonsen Foto: privat

I dagens Europa fremstår Ungarns regjeringssjef Viktor Orbán som en enorm brems i EU’s demokratiske arbeid.

Victor Orban Foto: Wikimedia Commons.

EU-landenes arbeide for hjelp til Ukraina ble nesten torpedert av Orbán, men så gjorde denne ustabile mannen helomvending ved å forlate rommet og Ukrainahjelpen ble vedtatt! Nå gjenstår økonomipakken, kanskje kan fornuften seire også her.

Jeg ser, som pensjonert etterrettningsoffiser, med undring på Ungarns deltagelse i NATO. Ungarns beslutninger i denne viktige forsvarsalliansen er under all kritikk. En eksludering av landet ville vært ønskelig. Jeg tenker på treneringen av det forestående medlemsskapet for Sverige. Det er betenkelig at Ungarn og Tyrkia «setter ben» for dette viktige svenske medlemsskap. At magyarfolket ikke har fått øynene opp for hvordan landet styres, er uforståelig for meg.

Jeg har fulgt Ungarn i årevis. I de siste seks årene har jeg, som reiseleder i firma Aller Travel, sett hvordan landets leder nærmest har ødelagt demokratiet i dette tidligere flotte, kulturelle og vennligsinnede landet i Sentral-Europa.

Viktor Orbán har nærmest blitt V. Putins håndlanger og med det : En farlig fremtid for et demokratisk Europa (- og Verden forøvrig)

Jeg håper at Ungarn besinner seg og igjen spiller på lag med Vesten.

Med julehilsen,

Jan Grøtting Simonsen , 85 år og pensjonert kaptein fra Forsvaret.

 

 Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.