Denne uka er det ikke en person som er Bøkebloggens fredagsprofil, men 10-årsjubilanten Larvik Trommekorps.

Emilie Næss: «Larvik Trommekorps feirer 10-årsjubileum i år. Vil du bli med?» – Emilie Næss er frisør og straks ferdig med en bachelor i yrkesfaglærer. Hun er også drillinstruktør og styreleder for Larvik Skolekorps.

Morten Bakkeli sendte henne en del spørsmål for å sette litt fokus på 10-års jubileumet i Larvik Trommeorkester.

Emilie Næss spiller skarptromme i. trommekorpset og i blandakorpset spiller hun fløyte Foto: privat

Du har i flere Facebook-grupper i dag lagt ut følgende forespørsel: «Har DU lyst på en ny hobby? Savner DU å være del av noe stort? Da er Larvik Trommekorps rett for DEG!» Plakaten der Uncle Sam verver amerikanske soldater til å kjempe under første verdenskrig er brukt. – Kan du fortelle litt om aldersgrensene for å kunne bli med?

-Vi har 18+ i trommekorpset. I blandakorpset er den lavere, der kan ungdommer starte med opplæring når de vil.

Medlemmene av Larvik Trommekorps Foto: privat

Uncle Sam verver amerikanske soldater Skjermdump: Wikipedia

Hva er minstegrensen, og finnes det noe høyere grense?

-Minste 18+. Ingen øvre. Vi starter tidlig i Jotron arena og Bommestad hallen.

Er det et barne- og ungdomskorps, eller er det også et voksenkorps?

Vi har blandakorpset for ungdommer og voksne. Der man kan lære å spille instrumenter.  Eller skolekorpset fra 7-10 år med mye sosialt og gøy, også får man kulturskoletime 20 minutter i uka inkludert når du er under 18 år.

 Må man ha trommer selv, eller får man dem i korpset?

-Man låner av korpset. Det er både uniform, instrument, genser, t-skjorte og kulturskoletime med i kontingenten. Sosiale settinger er også inkludert. Ingen ekstra overraskelser.

Korpset har blant spilt under Kulturnatten, gått i borgertoget på 17. mai og opptrådt på julefesten til Larvik Skolekorps. Det er vel slik at medlemmene av Larvik Trommekorps også spiller i andre korps. Det betyr vel at de ikke kan gå i barnetoget på 17. mai?

-Det stemmer. Vi går kun i borgertoget på 17.mai. Da får vi med oss hele gjengen, fordi mange spiller i flere korps. Vi spill ofte kun på innmarsjen på vårmønstringen også, fordi alle kommer marsjerende fra hvert sitt korps. Kulturnatten var veldig gøy! Det var god scenetrening, så dette kommer vi nok til å fortsette med.

Korpset feirer 10-årsjubileum i år. På hvilken dag? Kan du fortelle litt om hvordan det kom til og om hvem som var med på å stifte det?

-Roger Wendelwick er trommeinstruktør på kulturskolen i Larvik. Han er også æresmedlem i Larvik skolekorps, og har gjennom tidene gjort enormt mye for korpset som dirigent og for slagverkgruppa.

-Jeg var drillinstruktør, Roger var dirigent, og ikke så lenge etter jeg ble leder fikk Roger samlet en gruppe med slagverkere. Noen av dem var også tidligere musikanter. Korpset var så lite da jeg overtok som leder, bare noen få musikanter med stor drilltropp. Drillen måtte ha noen å gå foran i toget! Derfor ble det drillen foran, og trommekorpset bak i borgertoget og på vårmønstringer da vi holdt til på sliperiet. Vi holdt til på sliperiet fordi Byskogen skole ble lagt ned.

-I barnetoget gikk drillen med Larvik ungdomssmusikkorps og et år med Halsen ungdomskorps der jeg er tamburmajor.

-Etter dette flyttet vi opp på Langestrand skole, samtidig som resten av korpset, der ble også Blandakorpset etablert, voksenkorpset til Larvikskolekorps. Det var Thomas Løvvald og Roger Wendel som startet opp Blandakorpset siden de manglet korps i Larvik. Endre Lindstøl ble med på prosjektet i form av å støtte opp med hjelp til dirigent og tilbud til musikantene om ekstratimer på Kulturskolen. Og jeg som leder for Blandakorpset.

-Derfor har vi i dag flere avdelinger som gjør oss til korpset med de mange muligheter.

-Jeg blir litt usikker på nøyaktig dag, men vår første opptreden var i badeparken da vårmønstringen var der, og vi hadde jo en del øvelser i forkant av dette.

Hvordan kommer dere til å feire jubileet? Blir det spesielle opptredener?

-Vi har ikke landet helt, men vi skal selvfølgelig ha fest. Vi har blant annet snakket om å lage en huskonsert og/eller ha et eget arrangement hvor trommekorpset spiller.

Hvor har korpset sitt øvingssted?

-Langestrand skole

Hvor mange ganger i uka øver medlemmene?

Vi øver fast på tirsdager fra 18:00 – 20:00. Av og til har vi seminar med resten av korpset.  Eller alene i forkant av et oppdrag.

Hvem er styreleder, og hvem er instruktør?

-Bendik Langlo er instruktøren vår. Bendik har erfaring fra den Konglige Norske Marines musikkorps og deltok på Norsk militær tattoo 2022. Han underviser også flere musikkorps og litt på kulturskolen i Skien. Han har også bidratt som marsj instruktør på marsjseminarene våre. Vi er veldig glade for å ha Bendik som instruktør. Han er tålmodig, flink, engasjert og positiv.  Det er jeg som er leder for trommekorpset

 Hvor mange medlemmer har Larvik Trommekorps per 5. februar 2024?

-Vi er kun 7, men det høres kanskje ut som vi er fler når vi kommer gående? Vi skulle så gjerne vært et sted mellom 10-12. Det er mulig å komme å høre på øvelsen, men man må tåle noen tørre vitser og humor oppi alt konsentrasjonsarbeidet.

Er det en jevn fordeling mellom jenter og gutter?

-Først var vi flertall av jenter, men nå er det flest gutter. Vi vil gjerne ha begge deler!

 Kan du fortelle litt om repertoaret? – Får ferske medlemmer opplæring i noter? (Ja, for trommeslagere spiller også etter noter!)

-Stemmer det, for alle slagverkerne våre lærer noter, uansett! Vi øver først litt på pad, på teknikker og varmer opp. Noen ganger med noter og noen ganger uten. Vi er jo et trommekorps, så vi øver mest på trommemarsjer. Vi får ny trommemarsj hvert år. Vi glemmer aldri de gamle. De har vi spilt hundre ganger i løpet av sesongen. Utover det er det mye annet enn skarptromme og basstromme å spille i slagverk, lyre, kubjelle, cymbaler, klokkespill og pauker bare for å nevne noe. Det er så mye, og det er det som er så spennende med slagverk.

Morten Bakkeli

Bøkebloggen ønsker Larvik Trommekorps lykke til med feirinegn av 10-årsjubileumet senere i år.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.comhvis dere har noe på hjertet.

* Følg Bøkebloggen på Facebook *