Bøkebloggen har tidligere delt en sak fra Sykepleien som ble publisert 16 februar 2024.

Saken het «Får millioner til å satse på ny helseteknologi» og du kan lese hele saken her. 

I artikkelen kunne vi lese at 179 håpefulle søkere var det  66 som i denne omgang fikk tildelt totalt 56,7 millioner kroner.

Totalt er 150 millioner kroner satt av i årets statsbudsjett til helseteknologiordningen, som skal «stimulere kommuner til å samordne seg og legge til rette for investeringer, anskaffelser og innføring av bedre teknologiske løsninger».

Bøkebloggen savnet Larvik kommune på listen så vi sendte 17 februar 2024 over denne mailen til politisk ledelse i Helse og omsorg:

Til leder og nestleder i hovedutvalg for helse, omsorg og mestring Gina Johnsen og Øivind Heyn

«Har dere oversikten som viser at Larvik kommune har søkt på midler på denne satsingen? Se link. Har sjekket i arkivene men finner ikke noe søknad. Mulig dere kan sende dette over til oss?»

I dag 22 februar 2024 har varaordfører og leder for helse, omsorg og mestring Gina Johnsen svart oss opp og hun skriver dette:

Hei! Her kommer sent, men godt svar:

«-Larvik hadde inn en søknad hvor vi søkte alene: implementering av samhandlingstavlene (Imatis). Søkte om midler tilsvarende frikjøp av en 100% stilling som implementeringsansvarlig for Imatis og for de nasjonale e-helseløsningene som nærmer seg å være klar for kommunene å ta i bruk (sentral forskrivningsmodul og Pasientens legemiddelliste) Denne ble avslått. «
«-De midlene Skien har fått er felles søknader:

– midler til Digital hjemmeoppfølging, på vegne av alle kommunene i Vestfold og Telemark

– 1.6 millioner til felles anskaffelse av nytt pasientjournalsystem på vegne av DigiTV (digitialisering Vestfold og Telemark)

«-Vi er fornøyd med det!»

Gina Merethe Johnsen
Varaordfører

Bøkebloggen takker Gina Johnsen for viktige opplysninger i denne saken.

Da er det bare å glede seg til det nye pasientjournalsystemet kommer i drift!

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *