Potetpakkeriet i Lågendalen permitterer nå nesten alle sine ansatte. Ikke fordi forbrukerne har sluttet å spise poteter, men pga mangel på norske poteter etter fjorårets tørke- og flomsituasjon.

På nettet kan vi lese at Staten ifølge Jordbruksavtalen kan innføre beskyttelsestoll på landbruksvarer som kan produseres av norske bønder.

For kort tid siden kunngjorde regjeringens ivrigste skatte- og avgiftskamerater Støre og Vedum, at de nå ville innføre beskyttelsestoll på utenlandske poteter!

Nåværende Regjering har jo ikke akkurat fått skryt for sin skatte- og avgiftspolitikk, men dette tar vel kaka, selv om det kanskje ikke betyr all verden for de fleste av oss. Men mange norske borgere står altså nå i matkø pga dyrtiden som har oppstått under denne Regjeringen

Så opplever vi altså det paradokset at Støre & co gjør hverdagen enda vanskeligere for norske forbrukere når det ikke finnes poteter fra norske bønder. Forstå det som kan.

Var det noen som lurte på hvorfor AP og SP nå har en oppslutning på 17-18 %, hhv 5-6 %?

Kåre Wærnes

 

Til info så var omlegging til prosenttoll for hel issalat, knollselleri, rødbeter, kålrot og potet/potetflak/potetgranulat en del av regjeringens forslag til statsbudsjett og tredde i kraft fra 1. januar 2024. Les hele saken her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *