For mange år siden tok jeg et bilde av Maths utenfor Nordbyen Kjøpesenter. Han var veldig interessert i å få det bildet. Jeg sa at jeg ikke hadde printer, men visste at han hadde mye å gjøre med Hugo Skau Carlsen fra Larvik kommune. Jeg forklarte at hvis jeg møtte Hugo skulle jeg spørre om han kunne printe det ut. Jeg møtte aldri Hugo. Hver gang jeg møtte Maths på byen, spurte han: «Har du snakka med Hugo?» Og jeg måtte skuffe ham hver gang. Jeg fikk dårlig samvittighet.

En dag traff jeg Maths på biblioteket, og der visste jeg at man hadde en printer. Jeg lette etter bildet på Facebook. Jeg fant et bilde av Maths sammen med den kjente AP-politikeren Bjarne Håkon Hansen, som var lagt ut på siden til Vestfold Arbeiderparti. Det bildet ville han ikke ha. Jeg printet ut bildet som jeg hadde tatt av ham.

I 2020 traff jeg Maths i byen. Han fortalte at han var misfornøyd med dette bildet for han så ikke glad ut på det. Jeg tok et nytt bilde av ham og bad ham om å smile.

Bøkebloggen retter en stor takk til Maths lillesøster Gunn-Britt Høglund-Hansen for uvurderlige opplysninger.

Maths Høglund (født 6. mai 1963 i Göteborg, Sverige) er en bypersonlighet og tidligere verkstedsarbeider. Som idrettsutøver representerte han Larvik Handicapidrettslag.

Maths er interessert i busser, veterankjøretøyer og i tidligere tiders drosjeeiere i Larvik. Han blir iblant observert bak PC-skjermen på Larvik bibliotek, der han ser på bilder av rutebiler.

Maths Høglund. Foto: Morten Bakkeli (2020).

Maths er morbroren til sportsjournalisten og TV-personligheten Daniel Høglund.

Foreldrene er Maths Henning Høglund (1933–2005) og Irene, f. Olsen (1925–1992). Faren ble født på Kållandsö, Linköping, mens moren ble født i Tjølling. Maths har en ett år yngre søster. Maths Henning Høglund drev egen skraphandel, og Irene Høglund var hjemmeværende under hele barnas oppvekst.

Da Maths var cirka tre år gammel flyttet han og familien på landet utenfor Linköping. Der bodde de fram til Maths var ni år gammel. Da flyttet de til Mellerud, og det var huset der som Maths og søsteren ser på som deres barndomshjem.

Maths var elev på en skole i Vänersborg fem dager i uken. Dit var det 4,5 mil. Han kjørte med taxi. Maths flyttet sammen med foreldrene og lillesøsteren til Larvik da han var 18 år gammel.[1]

Maths delte i 16 år en leilighet på Tagtvedt med Erling Willoch og Kjell Jostein Pihl.

Maths begynte å arbeide på vekstbedriften Langestrand verksted, da den ble opprettet i 1981. I en artikkel i Østlands-Postens utgave av 19. desember 2011 kunne man lese at Maths sørget for mye latter og glede blant kollegaene og gjorde en viktig jobb for en bedrift i endring og vekst. «Jobben min er å hjelpe andre», fortalte han.

Maths Høglund Foto: Bøkebloggen

Langestrand verksted endret navn til Lavek i 1990 og til iVekst 29. desember 2010.

Arbeidsoppgavene til Maths var varierte: Han var i skogen og hogget ved, var på ryddeoppdrag på Grinda og hjalp andre med å flytte. Maths var også en humørspreder på arbeidsplassen.

Maths har også deltatt på Larvik Handicapforenings lag under Vivil-lekene på Nadderud stadion i Bærum.

Han var med på Larvik Handicapforenings andrelag, som kom på en femteplass i bocciaturneringen under Romerikslekene på Lillestrøm i september 1986. Maths vant 60 meter i friidrett i Romerikslekene i september 1989.

Han medvirket i musikalen Vi kan, som hadde premiere 9. desember 1989.

I 1993 fikk Larvik Turn & Idrettsforening distriktets første fotballag for funksjonshemmede, hvor Maths var én av spillerne.

Morten Bakkeli

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *