Beboerne i de kommunale leilighetene i Mesterfjellveien 2–22 fikk ingen hyggelig påske i år. På den siste virkedagen før påskehelgen fikk samtlige beboere et brev, signert fungerende leder for eiendomskontoret i Larvik kommune, Herbjarth Andersen. Det var nedslående lesning. Én av beboerne er Morten Bakkeli, som blant annet er skribent for Bøkebloggen.

Morten Bakkeli Foto:privat

Han er ikke blid og forteller følgende: «Det er har i en lengre tid gått rykter i byen, men vi trodde at det bare har vært usanne rykter. Onsdag fikk vi et brev, der det stod at Larvik kommune har besluttet å selge Mesterfjellveien 2–22 til Lykkeland Eiendom A/S, og at beboerne har fått en frist til 17. mai 2024 med å flytte derfra. Det stod videre at man skulle gi dem husvære i andre av kommunens eiendommer i distriktet.

Morten forteller at han har fått tilbud om å flytte til en bolig i Lardal, mens en kvinnelig nabo har fått tilbud om å flytte til en nedlagt skole i Kjose.

Bøkebloggen forela saken for Herbjarth Andersen, som ikke hadde forståelse for beboernes situasjon, men som tvertimot mente at dette var en gylden anledning for kommunen til å tjene inn surt tiltrengte millioner.

Han sa: «Det har kommet mye kritikk – ikke minst i Bøkebloggen – om at Larvik kommune kjøpte Torget 1 for 70 millioner kroner. Kommunen eier en rekke eldre og falleferdige eiendommer, blant annet skoler, som ingen vil kjøpe. Investorer er villige til å kjøpe Mesterfjellveien 2–22 for 120 millioner kroner. Kanskje et forslitt uttrykk, men dette er Larviks indrefilét. Fantastisk utsikt over Larviksfjorden. Og folk er villige til å betale mye for en fin utsikt.»

Herbjarth Andersen sa videre: «Lykkeland Eiendom A/S kommer til å sanere bygningene i Mesterfjellveien 2–22 i løpet av sommeren. Arbeidene med å bygge den nye betongblokken på fem etasjer vil starte på høstparten.»

Det er hemmelig hvem som står bak Lykkeland Eiendom A/S, men ifølge Bøkebloggens kontakter er det flere næringslivsledere fra larviksdistriktet og Petter Stordalen, som er største investor med 32.4 % av aksjene.

Vi bad Herbjarth Andersen om å kommentere om han syntes det er greit at folk, som i dag bor like utenfor Larvik sentrum, blir henvist til å bo i utkanten i kommunen.

Han sa: «Det står klart og tydelig i leiekontrakten at dersom kommunen har bestemt at beboere må flytte, har man forpliktet seg til å gi dem husvære et annet sted i kommunen. Det er vel ingen menneskerettighet at man absolutt må bo i sentrum? Jeg mener at kritikken hadde vært berettiget om beboere hadde blitt plassert for eksempel i Sandefjord, for det kan jo være en utfordring.»

Morten fortalte at han i 2006 bodde på Presteløkka rehabiliteringssenter, og at han ikke har lest leiekontrakten. Det var ansatte på Presteløkka som gjorde dette.

Morten sa også at han hadde vært i kontakt med naboer i Mesterfjellveien, som ville få ødelagt utsikten med den høye boligblokken. De ville protestere mot dette i et brev til kommunen.

Herbjarth Andersen svarte at det heller ikke var en menneskerettighet å ha fin utsikt: «Beboere på Torstrand hadde utsikt mot fabrikkbygninger», fortalte han.

Til slutt forteller Andersen at det nå er besluttet å selge Torget 1 og det er også Lykkeland Eiendom A/S som har kjøpt dette for  80 millioner.

Dette betyr at Larvik kommune ved disse to salgene kan legge 200 millioner på bordet og bygge nytt rådhus/bibliotek på tomten i Badeparken.

Bøkebloggen har forsøkt å komme i kontakt med ordfører Birgitte Gulla Løken, varaordfører Gina Merete Johnsen, planutvalgets leder Per Manvik, opposisjonsleder Elin Nyland, men alle er på påskeferie.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *