Vi i Bøkebloggen ble rystet da vi på TV-skjermen så hvordan «Børsen» i København ble herjet av brann. Bygningen ble oppført i årene 1619–1640. Larvik kommune har «Herregården», som sto ferdig i 1677. Så har vi «Laurvig Hospital» (1760), «Larvik Sjøfartsmuseum» og flere kirker.

Bøkebloggen lurte på hvordan det sto til med brannsikkerheten til disse bygningene. Vår medarbeider Morten Bakkeli sendte spørsmål om dette.

Avdelingsleder Kjell Inge Bjørnstad i Larvik kommune svarte følgende: «Takk for at du viser interesse for våre felles verdier. På generelt grunnlag kan jeg si at alle kommunens bygg skal ha overføring til 110 sentralen. Herregården fikk oppgradert sprinkelanlegget sitt i 2020, til museumstandard. På Herregården er det også andre brannsikringstiltak som er utover det som er i andre bygg, og det jobbes kontinuerlig med risikovurdering av brannsikkerheten fra både Vestfoldmuseene og Larvik kommune sin side. Det gjennomføres ytterligere tiltak nå i 2024. Når det gjelder ytterligere informasjon rundt brannsikkerhet velger vi å holde informasjonen internt av sikkerhetshensyn.»

Leder for styret til Stiftelsen Laurvig Hospital, Per Manvik, svarte at man både hadde overrislingsnalegg og direkte linje til Larvik Brannstasjon.

Jørn Holme, leder for Larvik kirkelige fellesråd, svarte at man selvfølgelig hadde alarmanlegg for kirkene i kommunen, men at det dessverre bare var Hedrum kirke av våre 17 kirker som hadde overrislingsanlegg.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

* Følg Bøkebloggen på Facebook *