Dere har sikkert hørt uttrykket «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer».

Jeg velger å omskrive det til «Larvik-politikerne er ikke som andre mennesker». Hvilke andre enn dem kunne gå inn for at Larvik kommune skal bygge et nytt rådhus til over en kvart milliard kroner?

De har opplevd fortvilte bønner fra foreldre, barn, pårørende og brukere ved barnehager, skoler, sykehjem, «Huset» i Greveveien og «Grønn omsorg» i Lågendalen om at politikerne ikke må legge ned deres tilbud. Svarene har vært: «Ja, men vi har så dårlig økonomi i kommunen».

Politikerne syntes til og med at 150.000 kroner til lønninger for musikerne i Larvik Borgermusikk var for mye, men å sløse bort 224–280 millioner på et nytt rådhus i Torget 1 er ikke for mye. Eier de ikke forstand? Eier de ikke magemål?

En forventer jo at de politikerne vi velger inn skal bruke pengene våre på en fornuftig måte. Jeg sammenlikner Gulla Løken, Johnsen, Manvik og Olaf Holm med de barna som maser på at moren må kjøpe de dyreste lekene i butikken, selv om hun forteller at de ikke har råd.

Er det ikke også en stor gåte at han som på vegne av kommunen kjøpte Torget 1 for cirka 30 millioner kroner mer enn det den var verdt fremdeles er ansatt? Hvis han hadde vært ansatt i et privat firma, tror jeg at han hadde måttet fratre?

At Arbeiderpartiets Espen Hetty Carlsen provoserte flere av kollegene med sine fornuftige kommentarer i formannskapet onsdag kveld, forteller om det lavmålet som dominerer politikken i kommunen nå. Han burde fått ros!

Morten Bakkeli

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *