Rødt Larvik har OL-vinneren Bjørg Eva Jensen Bjørg Eva Jensen som vararepresentant i kommunestyret. Larvik Høyre er ikke snauere. Partiet har en NM-vinner som styremedlem.

Bøkebloggen spurte Hege Marie Hansen om hun hadde forsøkt å få ordfører Birgitte Gulla Løken til å drive med squash som rekreasjon. Hansen sa: «Hehe, nei jeg har aldri utfordret Gulla i Squash, men hun er hjertelig velkommen til å være med på en treningsøkt om hun skulle finne tid i en svært travel hverdag.»

En stor takk til Hege Marie Hansen.

Hege Marie Hansen (født 15. januar 1979 i Larvik) er en tidligere squash- og håndballspiller. Som squashspiller representerte hun Larvik Squash. Som håndballspiller representerte hun Idrettsforeningen Fram, Larvik Turn og Larvik Håndballklubb.

Foto stilt til disposisjon av Hege Marie Hansen.

Hansen arbeider per 4. juli 2024 som manuellterapeut og er deleier i Helsehuset Stokke AS.

Hege Marie Hansen vokste opp som enebarn i Ryllikveien på Veldre sammen med foreldrene Liv-Karin, f. Blomquist (1952–2018) og Reidar Magnus Hansen (1952–) samt engelsk setteren Peik. Moren ble født i Larvik, mens faren ble født i Stavern.

Liv-Karin Hansen arbeidet som dataoperatør på Jotun i Sandefjord, som typograf i Østlands–Posten samt som typograf og i førtrykksavdelingen hos Prinfo Unique. Reidar Magnus Hansen arbeidet som kaptein på «Peter Wessel» og havnesjef henholdsvis i Larvik Kommune og Moss havn før han gikk av med pensjon.

Hege Marie Hansen har en sønn og en datter.

Hansen spilte håndball på Fram fra hun var 7 år gammel til hun gikk over til Larvik Turns J16-lag. Hun var en rask tur innom Larvik HK før hun la opp som 19-åring. Hansen ble kretsmester både med Fram og Larvik Turn samt vinner av Norges største cup Peter Wessel Cup i 1992 (J12-laget).

Hun fortalte Bøkebloggen følgende om hvordan hun begynte med squash: «Jeg jobbet på treningssenteret på Langestrand, som hadde squashbaner, og hvor Larvik Squash den gang hadde faste treninger/seriespill. Ble med som 23-åring i den lokale serien og ble bitt av basillen. Kom på 3.-plass i den lokale serien høsten 2004 og vant den lokale serien høsten 2005.» Hansen fortalte også at hun hadde hatt en lengre pause før hun igjen tok opp squash i 2015. I 2016 vant hun NM-gull i double kvinner (med Astrid Østerhus) og NM-sølv i mixed double (med Erik Strømsvåg).

Det var ingen andre spillere fra Larvik som var med i NM i double 2016, slik at man da kunne danne par med spillere fra andre klubber. Østerhus og Strømsvåg hadde Hansen blitt kjent med under ulike treninger og konkurranser tidligere, og de dannet derfor par til i double-NM. De spilte begge for Søm Squash på Sørlandet.

Signe Hjartland ved Larvik Squash mottok i 2016 mottok utmerkelsen Årets trener. Hansen fortalte i det ovennevnte intervjuet at Signe var den hun trente fast med én til to ganger i uken i tillegg til at hun trente med herrespillerne i de periodene hun spilte aktivt.

Hun har en bachelorgrad i fysioterapi ved Høgskolen i Oslo (2006–2009), videreutdannelse i barnefysioterapi ved Høgskolen i Oslo (2011-2012) samt en mastergrad i manuellterapi ved Universitetet i Bergen (2013–2014). Hansen er også utdannet som treningsveileder / personlig trener og gruppetreningsinstruktør ved Norges idrettshøgskole.

Hun har vært medlem av styret til Larvik Høyre siden 16. november 2018. Hansen var varamedlem av kommunestyret 2019–2023.

Hun kommer med følgende anbefaling til Bøkebloggens lesere: «Squash ble av Forbes Magazine kåret til verdens sunneste idrett og verdens mest helsefremmende aktivitet. Alle kan spille squash, uansett nivå. Anbefaler alle som ikke har testet squash å prøve, ikke får du bare en god treningsøkt men det er faktisk veldig gøy og det er en sosial treningsform! Det utforder kondisjon, styrke, smidighet, koordinasjon, hurtighet, eksplosivitet, balanse, reaksjonsevne mm.»

Morten Bakkeli

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *