Ansvarlig redaktør Jan Magne Stensrud i Drangedalsposten fikk onsdag kveld beskjed fra sitt styre om at det ikke lenger hadde tillit til ham.

Stensrud sier til Journalisten at han synes det er trist at han ikke lenger kan ivareta interessene til innbyggerne i Drangedal kommune.

– Dette er et sjokk, og det er urettferdig i den forstand at opplagstallene øker, økonomien er positiv. Jeg mistenker rett og slett at styret i Drangedalsposten har latt seg presse – og viss det er tilfelle, så er dette et alvorlig brudd på demokratiet i Norge og pressefriheten, sier Stensrud Les hele saken her. 

I sin avskjedskommentar på nettsiden til Drangedalsposten, skriver han:
Les hele avskjedskommentaren her. 

«[…] kritikken mot min journalistiske profil har også vært stor, det har leserne fått med seg. Det toppet seg i saken om at leder av Drangedal arbeiderparti Magnus Straume meddelte at han laget «lister» over hvem som støtter Drangedalsposten og hvem som kritiserte ordføreren etter at jeg skrev en oppfølgersak om mobbesaken.» Les hele saken her. 

I dag bekrefter Norsk Redaktørforening at de bidrar med rådgiving og juridisk bistand.

«– Jeg er kjent med at Jan Magne Stensrud er sagt opp. Jeg har sett oppsigelsen og det finnes ikke snev av begrunnelse for oppsigelsen og dermed ikke noen saklig grunn som er fremført. Det eneste som det er gitt noen antydninger om er at man er misfornøyd med journalistikken i Drangedalsposten, sier Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.» Les hele saken her. 

Bøkebloggen kontaktet daglig leder og redaktør Eirik Haugen i ØP i Larvik sent fredag kveld for en uttalelse i saken. Han svarte følgende i en mail :

«Vi eier om lag seks prosent av aksjene. Som daglig leder i ØP har jeg ikke hørt et ord om dette før jeg leser om det på diverse nettsteder i dag. Så vidt jeg skjønner, er det uvanlig at generalforsamling ikke blir orientert når det skjer en oppsigelse som dette. 

Hvis det er misnøye med journalistikken som er årsaken til oppsigelsen, er det et klart brudd på redaktørplakaten, så jeg er glad for at redaktørforeningen bistår her. «

Det blir spennende å følge denne saken fremover.

Les fredagens sak om «Larviks første skøytedronning» her.

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *