Tidligere kommunalsjef i Larvik kommune, Hilde Bøkestad mener kommentarfelt er en trussel mot demokratiet,skriver Tom Ravndal.

Jeg er dypt uenig, men samtidig etterlyser jeg flere saklige innlegg og færre sjikanerende personangrep.

Personlig reagerer jeg ganske kraftig på dette innlegget fra Bøkestad og når hun i tillegg følger opp med en meget spesiell kommentar i kommentarfeltet til Østlandsposten blir jeg ytterligere provosert. Les innlegget her. 

Skjermdump: op.no

Det er påfallende at det ofte er ledere i offentlig forvaltning og politikere som vil ha seg frabedt ubehagelige debatter i det offentlige rom.

Begge forannevnte menneskegrupper utøver sitt virke basert på tillit uten nevneverdig kontroll. Nettopp derfor er det viktig at pressen legger til rette for at privatpersoner, interessegrupper og andre «vaktbikkjer» kan delta i kommentarfelt der kritiske spørsmål kan stilles.

Pressen bør, med bakgrunn i sitt samfunnsoppdrag, være en pådriver for ytterligere meningsutvekslinger, ikke motsatt!

Derfor er det heller nedstengning av kommentarfelt, sensur og begrensninger i ytringsfriheten som er en trussel mot demokratiet.

Det vi trenger er åpenhet, ikke ledere som bedriver hersketeknikk ved å snakke nedlatende om engasjement i befolkningen.

Tom Ravndal

 

Les en tidligere sak om «amnestiet» i Kjose her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *