«Jeg ble meget overrasket da jeg fikk vite at Pål Langvik har skiftet parti fra Bedre Larvik til Høyre,» skriver Morten Bakkeli i kveldens innlegg.

Fram til 1884 stemte vi på enkeltkandidater – uten partitilknytning. Fra 1884, da parlamentarismen ble innført, har kandidatene representert de politiske partiene.

Skjermdump: BedreLarvik facebook side.

Da velgere i Larvik – meg selv innbefattet – stemte inn Bedre Larviks kandidater i kommunestyret var det for at de skulle holde seg til partiets løfter før valget og iverksette partiets politikk. Langvik uttalte følgende til Østlands-Posten: «De som stemte på meg vil få like mye, ja kanskje mer ut av meg nå. Det er fortsatt mine argumenter som vil bli fremmet, men jeg gjør det i en større partigruppe med et større apparat. Det gir bedre mulighet for gjennomslag.» Vet ikke Langvik at det er store og uforenlige forskjeller mellom partiprogrammene til Bedre Larvik og Høyre? Høyre har vel ikke akseptert hans partibytte for at han skal drive Bedre Larvik-politikk?

Langviks partihopp forrykker også maktbalansen mellom blokkene. Opposisjonen mister en representant, mens regjeringspartiene får enda en representant.

Langvik hevder at avhoppingen ikke skyldes konflikter i Bedre Larvik, men at han er moden for å jobbe med et større partiapparat. Det likner på opportunisme. Hva gjør Langvik hvis Høyre plasserer ham et godt stykke ned på listen før neste kommunevalg? Tilbake til Bedre Larvik? Eller kanskje Arbeiderpartiet eller Senterpartiet?

Hvis Langvik hadde vært anstendig overfor velgerne, burde han ha valgt å sitte som uavhengig representant resten av perioden.

Morten Bakkeli

 

Les saken om «Kommunalsjefen som mener at kommentarfelt er en trussel mot demokratiet» her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *