Østlands-Posten (ØP) publiserte lørdag 20. mars 2021 en nettartikkel med tittelen «Da naboene så hva som reiste seg på denne tomta begynte de å lure – svaret de fikk ga dem hakeslepp». Tittelen sto til et bilde som viste et snart ferdig hus. I artikkelen kom naboer til orde med sine innvendinger til huset og byggesaken.

Klagesak fra den omtalt husbygger kom opp for Pressens Faglige Utvalg i dag. ØP ble felt for brudd på god presseskikk på grunn av manglende oppfølging av kommentarfeltet hvor det kom sterke påstander mot husbyggeren. Les hele klagen her. 

Bruddet gjaldt punkt 4.17 i Vær varsom-plakaten, som lyder: «Dersom redaksjonen velger ikke å forhåndsredigere digitale meningsutvekslinger, må dette bekjentgjøres på en tydelig måte for de som har adgang til disse. Redaksjonen har et selvstendig ansvar for så snart som mulig å fjerne innlegg som bryter med god presseskikk.» Les hele saken fra Journalisten her. 

Bøkebloggen har i dag kontaktet redaktør Eirik Haugen og informert han om at vi publiserer en sak etter dagens møte. Han kom med følgende kommentar:

«PFU har ikke felt ØP for saken, men for at vi ikke modererte kommentarfeltet godt nok. Vi har allerede startet en jobb med kommentarfeltene våre og må selvfølgelig ta en ny runde etter dette. Jeg mener PFU hadde en god diskusjon rundt selve saken og er enig i konklusjonen om at vi ikke brøt god presseskikk her, men jeg har full forståelse for at saken var vært en belastning for de involverte. Vi skal ha en grundig diskusjon internt rundt alt PFU sa.»

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *