«Det vises til melding til formannskapet angående verdens første sammenhengende nettverk for ladestasjoner for båt, hvor det ble orientert om at kommunedirektøren og Larvik Havn i samarbeid vil arbeide for at det etableres en ladestasjon for elektriske båter i Helgeroa.»

«På forespørsel fra kommunedirektøren opplyser Telemarkskanalen regionalpark at en ladestasjon i Helgeroa vil bli en del av et nettverk og at det er sluttbrukere på plass»:

  • –  Porsgrunn kommune har investert 4 millioner kroner i nye brygger og 6 ladestasjoner, som skal etter planen stå klart 1. mai. Båtene til Canalboats vil ha sin base her.
  • –  Til sesongen i år vil følgende steder (uavhengig av søknadene) tilby lading for båt: Kragerø, Bamle, Ulefoss, antagelig Lunde, Kviteseid, Lårdal, Dalen. Dette er plasser med en avstand som gjør at båtene kan komme seg fra lokasjon til lokasjon.
  • –  Østløpet oppover kanalen (Notodden, Norsjø ferieland m.fl) prioriteres ikke nå. Skulle man motta midler vil imidlertid arbeidet med å få på plass også disse lokasjonene starte umiddelbart.
  • –  Båtene til Canalboats leveres i april og mai. Jomfrutur er 22.mai.

 

«Kommunedirektøren har vært i dialog med Larvik Havn. Larvik Havn har gjort et grovt kostnadsestimat som tilsier en kostnad på 300 000 kr. Larvik Havn og Larvik kommune har kommet frem til at vi i fellesskap er villige til å ta risikoen med å investere i en ladestasjon med en innbyrdes 50/50 kostnadsdeling.»

«Bakgrunnen er at vi mener dette er et såpass spennende prosjekt som vil kunne få stor nasjonal og kanskje også internasjonal oppmerksomhet, og det er synd om ikke Larvik er en del av dette prosjektet fra starten av.»

«Dersom man mot formodning ikke skulle motta støtte, vil Larvik kommunes andel av kostnaden dekkes innen ordinære rammer.»

Du kan lese hele dokumentet fra kommunedirektørene her. 

Er det ikke snart på tide at selskaper som Lede AS (Skagerak) og Fjordkraft tar ansvar for å bygge infrastrukturen for ladestasjoner for biler og båter ?

Og det er vel ikke riktig at fattige kommuner skal bygge opp denne infrastrukturen i fremtiden?

 

Les saken om «Kommunalsjefen som mener at kommentarfelt er en trussel mot demokratiet» her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *