5G er et rent datanett som tilbyr enorme hastigheter, ekstrem kapasitet og nær null forsinkelse.

5G mobilnettet er en helt ny infrastruktur som vil tilby større hastigheter og mer kapasitet, og dermed åpne for bedre brukeropplevelser og helt nye muligheter.

5G-nettet gir hastigheter som er opp til ti ganger raskere enn dagens 4G-nett. Etter hvert vil det bli mulig å utveksle store mengder data frem og tilbake i sanntid, i praksis uten forsinkelser.

Du vil oppleve at nettsider laster på øyeblikket og videoer spiller av momentant, at opp- og nedlastning av store filer går lynraskt – og at du kan surfe, streame og dele opplevelser uten at nettet henger seg, selv når mange er samlet på samme sted.

Økt kapasitet er en umiddelbar effekt med det nye 5G-nettet. 5G har så mye kapasitet at vi slipper å tenke på om det er mange tilstede på en fotballstadion, på Aker Brygge på en solskinnsdag eller i Trysil på påskeaften. Med 5G kan du bruke mobilen akkurat som vanlig!

Du trenger en 5G-mobil. Det betyr ikke at du må bytte SIM-kort eller tegne Telenor-abonnement – mobilen kobler seg automatisk på 5G-nettet.

Trådløst Bredbånd som er klargjort for 5G er nå tilgjengelig for kunder som ikke kan få fiber.

Med bredbånd via mobilnettet trenger du ikke tilgang fibernett for å maksimere stabiliteten og hastigheten på hjemmekontoret, TV-strømmingen eller spillkvelden.

 

Bøkeboggen sendte i dag en mail til dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor og fikk følgende svar:

«-Telenor er gått i gang med planlegging av 5G nettet i Larvik. Målet er å ha mest mulig av Larvik modernisert med 5G i løpet av 2022. Om det går som vi håper vil mye skje før sommeren 2022 inntar byen.»

 

 

 

4G-nettet vil leve videre, side om side med 5G-nettet, i overskuelig fremtid. Samtidig som 5G bygges ut, moderniseres også 4G-senderne slik at 4G-dekningen faktisk blir enda bedre bedre i årene fremover.

 

Les saken fra mai 2019 hvor Larvik kommune valgte fiber i stedet for mobildekning her. 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *