Bøkebloggen skrev en sak om Sørskogen som ble lagt ut fredag 14 oktober. Før saken ble publisert så ble teksten sendt over på mail til både Manvik og Riis Gjertsen for kommentarer. Det var kun Riis Gjertsen som svarte opp, men lenge etter at saken var publisert.

Siden dette tilsvaret fra Riis Gjertsen kom så sent at vi ikke fikk brukt det i saken så ønsker vi nå å publisere dette.

Vi mener også at det er relevant for å illustrere poenget til Ørjasæter i ØPs kommentarfelt.

Redaktøren i Bøkebloggen mottok dette fra Riis Gjertsen sent fredag kveld 14 oktober:

«Paranoide påstander og bortimot det dummeste jeg noen gang har hørt. Hvilken gevinst skulle jeg ha av at Hans Gaarder Concept Living AS får realisert et hytteprosjekt?»

«Jeg har 88 styreroller utenom politiske verv og har rundt 40 forskjellige styrekolleger. Hans Gaarder er en av disse. Jeg jobbet for Hans Gaarder for 15 år siden og vi er felles aksjonærer og styremedlemmer i Jaguar Invest AS. Der treffer vi hverandre på det årlige styremøtet – dette ikke foregår digitalt.»

«Om du har glede av å spre ondsinnede paranoiditeter om meg mot bedre viten med bakgrunn i dette, er det vel bare å ønske deg lykke til.» 

Morten Riis-Gjertsen

I tillegg til dette så ble det også samme kveld lagt ut en kommentar fra Riis Gjertsen på Bøkebloggens facebook side:

«Dette er spredning av ondsinnede paranoiditeter utført av en som er sint på alt og alle innenfor politikk og samfunnsliv. Det er rett og slett synd på’n.»

 

Elin Ørjasæter har tydeligvis fulgt med på Riis-Gjertsens ordgyterier i Østlandspostens kommentarfelt og lagt inn en kommentar til screenshoten i ØP  hvor hun skriver dette:

«Dersom screenshoten over er det verste lokalpolitikerne blir utsatt for, har jeg litt problemer med å se at dette er ille. Generelle klager om netthets bør ledsages av helt konkrete eksempler, og eksemplet over er ingenting å ta på vei for. Usaklig, tåpelig og pinlig, men da for avsender, ikke for noen andre. Jeg har mottatt regelmessig «netthets» i et par tiår nå (siden nettavisene kom) og det går helt fint. Rene trusler bør anmeldes til politiet, resten bør overses. Godt voksne damer bør ta jobben med å veilede yngre politiker-talenter i å overse usaklige angrep, av typen som lå i screenshoten over. Lær de unge at det går an å trekke på skuldrene og gå videre. Dere har selv politikere som går langt i usaklige personangrep, se f.eks Morten Riis-Gjertsen i kommentarfeltet i saken om Sørskogen. Han babler i vei om den angivelige dobbeltmoralen hos en hytteeier som protesterer mot utbygging. Slike personangrep må man tåle, både som aktivist og som lokalpolitiker. Men når Høyre velger å holde seg med nettroll som ham i lokalpolitikken blir det litt pussig å selv klage over nettroll…»

«Ja, vi er enige om at det er et demokratisk problem :-). Men jeg tror ikke at dette er et problem det er mulig å bli kvitt. Folk er folk, og internett har gjort at «praten ved kjøkkenbordet» blir til offentlig netthets. Folk har alltid pratet usaklig, men nå blir den usaklige praten offentlig. Dette er en balansegang: Hvor mye skal man kjempe mot netthets, og hvor mye skal man ignorere den? Jeg tror det å ignorere er en bedre strategi enn å kjempe mot. Og så synes jeg, som nevnt, at dere bør oppdra noen av partifellene deres litt    «

Og jammen traff Ørjasæter spikeren på hodet med siste setningen, «Og så synes jeg, som nevnt, at dere bør oppdra noen av partifellene deres litt !»

Bøkebloggen har de siste årene mottatt tekstmeldinger som er sendt fra en politiker i Larvik Høyre. Disse meldingene er så grove at vi må vurdere hvor de skal publiseres. Dette kan bli en sak for riksdekkende media og vi må nå også vurdere om Generalsekretær i Høyres Hovedorganisasjon må varsles etter å ha lest Gulla Løkens uttalelser i ØP 20 oktober 2022:

– «Vi kommer til å ta opp dette på Larvik Høyres neste styremøte og vil vurdere å løfte det til Høyres hovedorganisasjon. I tillegg kommer vi til å snakke med andre partier om å gå sammen mot hetsen,» forteller Birgitte Gulla Løken.

Bøkebloggen gir seg ikke med dette, vi oppfordrer nå alle innbyggere som har mottatt hetsende sms-er eller dm-er fra Larviks valgte politikere til å sende oss skjermdumper av dette!

Vi er så enige med Offenberg og Gulla Løken, nå må hetsen opphøre! Men i motsetning til dem er vi ikke bare opptatt av hetsen fra borgere til politikere, men også hetsen fra politikere til menige borgere.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *