NRK Brennpunkt kontaktet Larvik kommune 15 juli 2021 og ønsket innsyn i alle avviksmeldinger ved hjemmetjenesten for eldre (60 år og oppover) i perioden 2016-2020.

Bøkebloggen laget denne saken i juli 2021. Les saken her.

Onsdag 25 januar 2023 kl 2000 kommer NRK Brennpunkt med andre episode i serien som de har kalt «Omsorg bak lukkede dører.»

«De er gamle, syke og sårbare – men får de omsorgen de trenger? Skjult kamera viser virkeligheten i norsk eldreomsorg.»

Furuheim sykehjem i Larvik blir trukket fram som et eksempel i dokumentarseriens andre episode.

Nå mobiliserer kommunen og mandag kveld er det kalt inn til et ekstraordinært møte i Larvik for å forberede politikerne i kommunen på det som kommer frem i Brennpunkt førstkommende onsdag.

I tillegg er også pårørende til beboere ved Furuheim sykehjem kalt inn til et eget møte med kommunen tirsdag kveld.

Fredag var NRK på nytt besøk i Larvik og her ble både konstituert ansvarlig redaktør Tonje E. Skjørtvedt, varaordfører, Rune Høiseth og medlem av hovedutvalget for helse, omsorg og mestring Per Manvik intervjuet.

Tonje E Skjørtvedt Skjermdump: nrk.no

Konstituert redaktør Skjørtvedt i ØP var klar på at disse planlagte møtene bør være åpne for alle og ved å lukke møtene så kan dette bidra til å svekke tillit i denne alvorlige saken.

Per Manvik Skjermdump: nrk.no

Mangeårig medlem av hovedutvalget for helse, omsorg og mestring Per Manvik uttaler til NRK at han som politiker setter pris på at dette nå avdekkes og det er da politikerne kan få gjort noe med det.

Rune Høiseth Skjermdump: nrk.no

Rune Høiseth opplyser til NRK at kommunen nå vurderer saken juridisk. Samtidig kan han opplyse at hans rolle nå er å trygge alle pårørende i Larvik om at kommunen har en meget god eldreomsorg.

Hvis du ikke fikk med deg saken på NRK fredag kveld så kan du se hele opptaket her. 

Bøkebloggen er meget overrasket over uttalelsene både fra Per Manvik og spesielt Rune Høiseth. De har begge vært med i politikken i Larvik i flere tiår. Begge har i siste perioden sittet i hovedutvalget for helse, omsorg og mestring i Larvik.

Hvorfor har de ikke gjort noe med dette tidligere? De har vel fått utallige tips fra pårørende i flere saker de siste årene?

Og har ikke Larvik kommune bygd opp en stor profesjonell kommunikasjonsavdeling? Har ikke kommunen en kommunikasjonssjef som kan fortelle at kommunen må legge seg flat, beklage og gå videre?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *