Vi sendte torsdag mail til både kommunedirektør Herheim og ordfører Erik Bringedal og spurte om Larvik kommune var invitert til Debatten torsdag kveld. Les saken her. 

Ordfører bekreftet at de var inviterte, men ingen ønsket å delta på dette. Bringedal uttalte samtidig at kommunen ville stille i Dagsnytt 18.

«Vi har imidlertid i dag svart positivt på å være med i en debatt i Dagsnytt 18, med personer som ikke er direkte part i denne konkrete saken, og der temaet er utfordringer for den kommunale omsorgstjenesten i tiden framover.»

Rune Høiseth i Dagsnytt 18 Skjermdump. nrk.no

Det var nåværende leder i Hovedutvalget Helse, omsorg og mestring Rune Høiseth som stilte i Dagsnytt 18.

Du kan høre og se hele innslaget her.

Nok en gang fikk vi høre at Høiseth uttaler at Larvik kommune har en kjempegod eldreomsorg i Larvik kommune.

Tone M. Ambjørnsen Torgersen Skjermdump: nrk.no

Siden ledelsen i Larvik kommune ikke ønsket å stille i Debatten hos Fredrik Solvang så ble det pårørende Tone M. Ambjørnsen Torgersen som ble med her. Du kan høre hele innslaget her. 

Fredrik Solvang Skjermdump: nrk.no

Etter dette innslaget kunne programleder Fredrik Solvang opplyse at de hadde egentlig planlagt en helt annen debatt i saken. De hadde invitert pleiere, enhetsleder, kommunalsjef og kommunaldirektør i Larvik til kveldens debatt.

Kommunedirektørens tilbakemelding var i følge Solvang: » Undskyldningen Herheim kommer med er at de nå har bedt Statsforvalteren om gransking av seg selv og derfor ikke kan stille her i kveld! Forstå det den som kan!»  Hør hele uttalelsen fra Solvang her.

Bøkebloggen håper fortsatt at ledelsen i Larvik kommune nå tar til seg kritikken og legger seg litt flate.

Og er egentlig Statsforvalteren den rette instansen som skal granske Larvik kommune? Statsforvalteren har jo selv behandlet et stort antall tilsynssaker fra helse og omsorg i Larvik kommune.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *