Fredag 27 januar skrev gruppeleder i BedreLarvik et innlegg som ble publisert både i ØP og i Bøkebloggen.

Sørensen skriver dette i starten av innlegget: «-Ingen fra Larvik, verken fra den politiske ledelsen eller fra kommuneadministrasjonen, ønsket å stille opp i NRK’s program Debatten den 26.1.2023. Det er feigt og nedslående at ingen takket ja til invitasjonen og deltok i programmet.»

Lørdag 28 januar kommer ordfører Erik Bringedal med et svar på Sørensen innlegg. Det ble publisert i ØP og du kan lese hele innlegget her.

Bringedal avslutter sitt innlegg med disse ordene: «-Sørensen og jeg har et arbeidsgiveransvar – et lederansvar – og det er her vi må sette vårt fokus. Selv hos Sørensen har jeg ved flere anledninger sett at det ligger visse lederegenskaper. Han burde dyrke det og ikke fly rundt og spre feilinformasjon eller jakte på «råtne egg».»

Etter å ha lest disse ordene fra både Bringedal og fra Sørensen så har Bøkebloggen gravd litt i begges bakgrunn fra det private næringslivet.

Erik A.Sørensen Foto: larvik kommune

Erik A. Sørensen er utdannet maskiningeniør og startet sin karriere  i Würth Norge i innkjøpsavdelingen i 1985 .  Han ble senere ansatt som innkjøpssjef i 1990 frem til 1995. I 1995 ble han headhuntet til administrerende direktør i Würth International Trading (Shanghai) Co., LTD for å bygge opp konsernets avdelinger i Kina og Asia. Han flyttet hjem til Norge igjen i 2005. 

Würth International Trading (Shanghai) Co., LTD. ble grunnlagt i september 1995 i Shanghai som det sentrale innkjøps-, kvalitetssikrings- og distribusjonssenteret i Asia og Stillehavsregionene til Würth Group. Shanghai, med mer enn 20 millioner innbyggere, er ikke bare en av kinesiske største byer, men gir også Kinas mest avanserte knutepunkt for handel, logistikk og finansielle tjenester.

Sørensen startet for noen år siden opp Sørensen Maskiner, et foretak som driver med kjøp og salg av traktorer og maskiner. Ta en titt på Facebook gruppen, Sørensen Maskiner her. 

Erik Bringedal Foto: larvik.kommune.no

Ordfører Erik Bringedal er utdannet Siviløkonom fra Universitetet i Lund i Sverige i 1978 og har grunnfag i Offentlig rett fra Universitetet i Oslo 1979. Foruten studier og noen arbeidsår i Oslo og Australia har han vært bosatt i Larvik i alle år. Han har siden 1982 arbeidet i mange ulike lederstillinger i ABB, på slutten som innkjøpssjef. Les info her. 

Bringedal har vært direktør for ABBs virksomhet i Skien, global sjef for et produkt område innen Kraft området og regiondirektør for hele Kraft området til ABB i Sørøst Asia.

ABB er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land.

Bøkebloggen er imponert over hvordan både Sørensen og Bringedal har gjort karriere og kommet seg til topps i store internasjonale selskaper.

Spørsmålet er om det ikke er stor forskjell på å lede store internasjonale bedrifter og sitte som «styreleder»/»styremedlem» i Larvik kommune?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *