Flere i Larvik har vært skuffet over monopolavisen Østlands-Posten og ønsket seg et alternativ. Nå blir ønsket oppfylt: Schibsted kjøper Bøkebloggen med virkning fra 1. juni 2023.

Nåværende redaktør Arne Sandnes eier 100 prosent av aksjene, som nå overføres til Schibsted Nordic. 

Sandnes vil forøvrig ikke uttale seg om kjøpesummen. «-Men mulig at min kone nå endelig kan få realisert sin drøm om å starte egen butikk i Larvik sentrum», sier han til slutt. 

«Schibsted ønsker å satse på små, lokale nettaviser», uttaler sjef for publisering, Aasmund Fyks Tvedten i Schibsted Nordic. «Vi vil ta opp kampen med Amedia der de er dominerende, og ser særlig potensiale der Amedias avis er for tannløs i møte med lokal politisk makt og lokale næringsinteresser».

Elin Ørjasæter er tilsatt som sjefredaktør. Ørjasæter var ansatt som kommentator i E24 i årene 2008-2013, og etter det vært fast spaltist hos Aftenposten, Morgenbladet og Nettavisen. Hun er i dag dosent ved Høyskolen Kristiania. «-Det skal bli deilig å slippe pendlingen til Oslo,» sier en fornøyd Ørjasæter.

Arne Sandnes er tilsatt som nyhetsredaktør. Morten Bakkeli blir kulturjournalist, mens Tom R. Jacobsen er tilsatt som sportsjournalist og Kåre Wærnes næringsjournalist. Kim Hette fra Larvik Venstre er engasjert som politisk kommentator.

Bøkebloggen skifter navn til Bøkeposten.

Bøkebloggen skal flytte inn i nye og tidsmessige lokaler i Torget 1 hvor det er inngått en meget god leieavtale med Larvik kommune som nå bekrefter at planen om nytt rådhus er lagt på is. 

«-Dette blir utrolig gøy», sier påtroppende sjefredaktør Ørjasæter, som beklager at hun nå må melde seg ut av Senterpartiet for å unngå uheldige bindinger i den nye jobben.

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *