Bøkebloggen takker så mye for det store engasjementet på saken «Schibsted etablerer ny nettavis i Larvik».

Det var faktisk veldig mange som kom med gratulasjoner, men de fleste skjønte at dette var en god aprilspøk som kunne vært sann.

Og vi takker Elin Ørjasæter, Morten Bakkeli, Tom R. Jacobsen, Kåre Wærnes og Kim Hette som ville være med på spøken.

Da mange i kommentarfeltene gratulerte Bøkebloggen med oppkjøpet forsto vi at mange nå ønsker et alternativ til Østlands-Posten.

Larvik-distriktet har i tidligere tider hatt en rik avisflora.

I de første etterkrigsårene hadde Larvik tre aviser: Larvik Morgenavis (Høyre, gikk inn 30. september 1965), Nybrott (Arbeiderpartiet, gikk inn 18. august 1984) og Østlands-Posten (Venstre, fra 1972 partipolitisk uavhengig).

Da Nybrott ble nedlagt, var det mange som savnet en konkurrent til ØP. Mange begynte å abonnere på Vestfold Arbeiderblad, men den gikk konkurs allerede i 1988. Partiet Rødt Larvik fremmet for noen år siden et forslag om at vi måtte få et alternativ til ØP.

Bøkebloggen skrev sin første sak 2 mars 2016 og skrev blandt annet dette i første innlegget:

«Larvik har som kjent kun en lokalavis. Dessverre så har dette medført et media monopol hvor ikke alle saker og leserbrev kommer på trykk.Men på denne bloggen vil det både komme gladsaker og saker som dere kanskje ikke vil finne i avisene.»

Bøkebloggen har i disse syv årene trålet Larvik kommunes arkiver og postlister. Og vi har hatt stor fokus på både byggesaker og saker i helse og omsorg.

Bøkebloggen har nå passert 5 100 lesere og vi har lesere fra hele Norge. Og tallene øker for hver dag.

Østlands-Posten og Amedia har det siste året fått kritikk for å redusere utgivelser av avisen på papir. Dette har medført at opplagstallene på papir i Østlands-Posten har gått fra 13 161 abonnement i Q4 2021 til 12 022 abonnement i Q4 2022. Det betyr at 1139 personer har sagt opp papir avisen. Se alle tallene her. 

Kanskje tiden nå er inne for at Larvik får en ny digital nettavis?

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *