«-Først vraket de sin egen ordfører og nå overtar Arbeiderpartiet ordførerklubba. Høyrevinden som blåste over landet i 2011 hjalp ikke Høyre i Larvik», skrev NRK etter valget i 2011.

På nominasjonsmøtet i februar 2011 foreslo Unge Høyre Birgitte Gulla Løken som ny ordførerkandidat. Ved hjelp av stemmene fra åtte nyinnmeldte polakker vant hun avstemningen.

Birgitte Gulla Løken Foto: Per Foss, NRK

«Blant dem åtte polakker som alle jobbet for Stål- og Landbruksbygg AS hvor Rolf Gjerstad er daglig leder og medeier og hvor Birgitte Gulla Løkens mann, Jan Birger Løken, var styreleder. Alle åtte stemte antagelig på Birgitte Gulla Løken i kampvoteringen mot ordfører Øyvind Riise Jenssen.»

«Kort tid senere trakk fem personer seg fra nominasjonslista, men uroen og de interne stridighetene fortsatte. Få dager før valget annonserte Øyvind Riise Jensen på Facebook at han ikke ville stemme på eget parti ved valget.» Les hele saken på NRK her. 

«– Jeg er øverst på lista og tar min del av ansvaret, men det jeg synes er viktig nå er å rette blikket framover og samle troppene. Nå må vi jobbe sammen for å gjenreise tillitten hos velgerne», uttalte Gulla Løken.

Og mange husker også hva som skjedde ved valget i 2019. Før valget startet kampanjeleder Birgitte Gulla Løken & Co. opp en helt ny «nettbutikk» ved navn godtnominert.no. Her kunne en gå inn og bestille en Høyre-politiker hjem på døra. Gulla Løken nådde ikke opp på pallen, men fikk 4 plassen på listen.

Bøkebloggen får nå i 2023 stadig meldinger fra innbyggere i Larvik som ikke har glemt hva som skjedde før kommunevalget i 2011. Og mange er forundret over at Larvik Høyre nå stiller med den samme personen som ordførerkandidat til valget i 2023.

Selv om Høyrevinden også blåser over landet i 2023 så kan det virke som om mange innbyggere og også Høyre velgere i Larvik ikke har glemt hva som skjedde før kommunevalget i 2011?

 Ønsker vi i Larvik en ordfører, som kalte kommunens engasjerte innbyggere for «sinte hvite menn», et stigmatiserende uttrykk som blir brukt om personer på den ytterste høyre fløy som er kritiske til demokrati, kvinnefrigjøring og er rasistiske?

Birgitte Gulla Løken har fått tilsendt saken og fått mulighet til å svare opp saken, men har ennå ikke svart opp.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *