Søndag skrev vi saken «Kan Høyre vinne valget med en ordførerkandidat i 2023 som kastet sin ordfører i Larvik og tapte valget i 2011?» Les den her. 

«Blant dem åtte polakker som alle jobbet for Stål- og Landbruksbygg AS hvor Rolf Gjerstad er daglig leder og medeier og hvor Birgitte Gulla Løkens mann, Jan Birger Løken, var styreleder. Alle åtte stemte antagelig på Birgitte Gulla Løken i kampvoteringen mot ordfører Øyvind Riise Jenssen.» Les hele saken på NRK her. 

Nå viser det seg at Rolf Kristian Gjerstad fra Tjølling skal tilbake i Larviks politikken. I 2023 har han valgt Larvik FRP og har fått 6 plassen på årets nominasjonsliste.

Gjerstad har lang erfaring fra politikken i gamle Tjølling kommune hvor han skiftet parti mellom FRP og Høyre.

Han startet sin karriere i politikken som nestformann i Vestfold FPU i 1982. Han var FRPs førstekandidat i Tjølling til kommunevalget i 1983 og var medlem i kommunestyret fra 1984-1987. Gjerstad var en av fire FRPs kandidater i Vestfold til stortingsvalget 1985.

Etter kommunesammenslåingen var han Fylkestingsrepresentant for Høyre 1988-1992.

I Larvik kommune stilte han til valg for Høyre både i 2011 og 2015. Mange husker all støyen det ble rundt polakkene som ble brukt i valgkampen.

I 2015 endte det opp med at Gjerstad trakk seg fra alle verv i Larviks politikken fordi han ble anmeldt for påvirkning til valgjuks. Dette sto skrevet i ØP 18 september 2015.

«Høyre-politikeren kom i trøbbel da han ifølge en rapport skal ha delt ut ferdigutfylte stemmesedler til to polakker inne i stemmeavlukket på Larvik bibliotek mandag i forrige uke. Da saken ble kjent, svarte Gjerstad med umiddelbart å proklamere at han trekker seg fra alle verv i Larvik-politikken.»

I brevet, som ble sendt ut til samtlige av medlemmene i kommunestyret mandag ettermiddag, skriver 52-åringen følgende:

«Til kommunestyret i Larvik. I lys av at noen av kommunens ansatte har fabrikkert og fremsatt skadelige løgner om meg i form av en avviksrapport i forbindelse med forhåndsstemming…I lys av at rådmannen v/Vilhelm Einen i minst et døgn unnlot å informere meg om at den såkalte rapporten eksisterte og deretter nektet meg innsyn av «personvernhensyn». Les hele saken her.

Bøkebloggen får nå i 2023 stadig meldinger fra innbyggere i Larvik som ikke har glemt hva som skjedde før kommunevalget i 2011 og i 2015.

Tar Rolf Kristian Gjerstad med sine ansatte til valgurnene denne gangen også slik at Larvik FRP vinner valget og får ordføreren i 2023?

Saken er sendt til Gjerstad for kommentarer før vi publiserer saken. Her er hele hans tilbakemelding:

Jeg har stilt meg til disposisjon for Larvik FrP og partiet har vist meg tillit ved å nominere meg på listen til kommunevalget. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å vise meg tilliten verdig.

Historiefortellinger fra mange, mange år tilbake har jeg ingen kommentarer til.

Men det som er viktig og som jeg vil fortelle om, er:

Jeg skal stå på for at Gina Johnsen blir vår neste ordfører. Gina er ei kjempeflink dame som vil bli den dyktige ordføreren Larvik virkelig har bruk for.

Jeg skal stå på for at Per Manvik blir gruppeleder for det største partiet i Larvik etter valget. Per Manvik har gjennom mange år vært den fremste ombudsmannen for folk i Larvik. Jeg er stolt av å være på lag med Per!

Sammen med alle de andre gode kollegaene i FrP skal jeg arbeide for:

  • Å fjerne eiendomsskatten i 2024
  • Å sikre våre eldre en verdig alderdom i Larvik
  • Å gi alle våre barn en god skole
  • Å legge til rette for mange nye private arbeidsplasser i Larvik
  • Å gjennomføre mest mulig av Fremskrittspartiets politikk

Du treffer meg på stand for Larvik FrP!

Rolf Kristian Gjerstad
Stolt listekandidat for Larvik FrP

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *