I ØP 13 november 2022 på nett kunne vi lese en skremmende sak om tilsynslegen som fikk sparken etter 15 år i Larvik kommune. Les hele saken her. 

Når jeg leste saken i ØP i november 2022 om tilsynslegen hvor nåværende kommunalsjef Guro Winsvold kun kommer med denne tilbakemelding i saken, så savner jeg en tilbakemelding om alle tilsynssaker som er feid under teppet de siste årene.

«-Det handler først og fremst om at dette  har vært en veldig godt likt og populær lege. Alle tilbakemeldinger vi har fra ansatte og pasienter tyder på det.»

Jeg ønsker derfor å minne Larviks innbyggere, politikere og ansatte i Larvik kommune om leserbrevet jeg skrev i 2016. Har det egentlig blitt noen endring nå i 2023? Les saken fra Bøkebloggen 24 januar 2023 her.

For noen uker siden ble det klart at legen, som i over halvannet år igjen har vært i søkelyset hos norske tilsynsmyndigheter, har fått ytterligere begrensninger i sin autorisasjon. Den første kom for snaue 20 år siden.

Bakgrunnen for at den mannlige legen igjen kom under lupen, var et varsel. Det skjer i Larvik kommune i 2021, der en nyansatt, kvinnelig fagoverlege reagerer. På det tidspunktet har mannen jobbet på sykehjem i Larvik i 14 år. Han har samtidig arbeidsoppgaver på sykehjem og helsestasjon i en mindre stillingsbrøk i Sandefjord kommune.

Selv om Larvik kommune i praksis ga legen sparken, har Sandefjord kommune valgt å fortsette ansettelsesforholdet.

Men på en annen kommunal institusjon i Sandefjord, der mannen får et engasjement etter at han mister jobben i Larvik, er oppfatningen en annen: Sykepleiere og avdelingsleder mener legen har generelt høy forskrivningskultur.

Grepet Sandefjord kommune nå gjør er å ta legen ut av all sykehjemsmedisin og bruke ham kun som helsestasjonslege.

Fra og med mai i år får den mannlige legen kun jobbe på helsestasjon i Sandefjord kommune. Små barn bruker ikke medisiner av typen og omfanget eldre gjør. Helsetilsynet mener legen har sviktet på flere områder i sykehjemsarbeidet sitt. Les hele saken fra Sandefjords Blad her. 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *