Kommunedirektøren mener at Larvik kommune har et behov for å sikre fremtidig kommunal infrastruktur gjennom kjøp av ubebygde eiendommer. Hun får støtte av et utvalg fra SV, Frp og Ap.

«Det er ikke nødvendigvis at det skal være legevakt der», sa Per Manvik (Frp) som sitter i utvalget, men det er en forferdelig flott tomt som også kan brukes til annet.

Gunnar Firing eier området der Uno-X stasjonen sto, og han drev selv Larvik Vulk på samme område.

Han uttalte i ØP i april 2018 at han var overbevist om at det ville komme en ny stasjon på stedet, men at han selv ikke kommer til å ha med driften av en stasjon å gjøre.

Firing har leid ut deler av området til Uno-X, og at tomta nå overtas av Statens vegvesen.

«– Om rundt tre år får jeg tomta tilbake, og da regner jeg at det kommer en bensin- eller energistasjon her igjen. Hvilket merke det i tilfelle blir er nok ikke bestemt», sier han.

Statens vegvesen skal nå i gang med etterarbeidet rundt E18-traseen forbi Larvik, og området der Uno-X og Larvik Vulk etter hvert har ligget blir nå forvandlet til ny infrastruktur og nytt veisystem på Farriseidet.

«– Da må vi vike, og det er greit nok. Vegvesenet har kjørt en ryddig prosess opp mot meg og vi har hatt et godt samarbeid, så jeg er fornøyd». Les hele saken fra ØP 5 april 2018 her.

Vi har sjekket opp litt i grunnboken på eiendommer som nå er solgt. 15 mai 2013 ble Gnr 4067, bnr 15 (del av tomten) solgt fra Gunnar Firing til Statens Vegvesen for kr 2 110 ooo,-.

Bøkebloggen har kontaktet megler Rune Tveiten i Q4 Eiendomsmegling AS som har stått for salget av tomten til Larvik kommune.

Tveiten ønsket ikke å uttale seg i saken og ba oss ringe selgeren Gunnar Firing.

Vi  kontaktet derfor Gunnar Firing på lørdag og han kunne bekrefte at det var han som solgte tomten til Larvik kommune nå. Han kunne også informere om at salget som var gjort i 2013 var selve bygget hvor Larvik Vulk holdt til.

Firing kunne også fortelle at han hadde gjort store investeringer på tomta for å få frem kloakk, vann og strøm.

Men det som overrasker oss mest i denne saken er at Per Manvik som medlem av utvalget som skulle finne den beste løsning for ny legevakt plassering  i Larvik nå kjøper en tomt for 8 millioner. Og samtidig uttaler at det ikke er sikkert at tomten kan brukes til ny legevakt. Hør hele saken i kommunestyret her.

Bøkebloggen sendte en mail til Manvik for å få en uttalelse i saken. Han svarte følgende:

«Hei, jeg sitter i gruppa som skal  finne den beste tomta for ny legevakt. Vi fikk inn 11 forslag – tomta på Farriseidet var en av de. 
Etter en gjennomgang sitter vi igjen med 3 -4 tilbydere som aktuelle, og som skal vurderes ytterligere.
Tomta på Farriseidet lå ute for salgs fikk vi vite, og for at vi ikke skulle miste muligheten til å velge nettopp denne tomta  som ny Legevakt var det nødvendig å sikre at den ikke ble solgt til andre – før vi konkluderer.
Tomta har en unik tilgjengelighet fra alle kanter – noe som er et viktig kreterie.
Kan ikke sammenlignes med Torget 1. Dette er kun ei tomt, og ikke en gammel bygning !!»

Per Manvik var den politikeren som var den største kritikern da Larvik kommune kjøpte Torget 1 for å etablere Larvik kommunes nye rådhus. Les saken her. 

Det blir spennende å se hvor Larviks nye legevakt blir etablert til slutt!

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *