Da vår generasjon gikk på skole var det helt utenkelig at elever utøvde vold mot lærere og klassekamerater. Da kunne man i beste fall bli satt på gangen og i verste fall bli utvist. For de mest voldelige guttene var trusselen om Bastø så skremmende at de ikke hadde noe annet alternativ enn å oppføre seg skikkelig.

Lærerne kunne også true med å sende brev med hjem, og det kunne være en meget streng straff, særlig hvis faren var muskelmann og straffet sønnen med pryl. Selv om lærerne ikke lenger hadde lov til å bruke spanskrøret, var det ingenting som nektet foreldrene å straffe barna med pryl.

I løpet av de senere årene har det skjedd en drastisk forandring. Læreren skal være kamerat med elevene. Han eller hun tituleres ikke lenger med etternavn, men med fornavn.  Hvis en lærer skal utøve autoritet, blir det sett på som en levning fra fortiden. Det er åpenbart at dagens politikere ikke innser at livet på skolen har forandret seg. I mange tilfeller er det også slik at foreldrene holder med barna. Derfor er det helt bortkastet å sende med brev hjem.

Det er vel å bra at elever har fått økte rettigheter, men det har gått for langt. Det er jo de voldelige elevene som nyter godt av disse rettighetene, og det vet de.

Hva med de snille og flinke elevene? Hvis foreldrene føler at det går ut over læringen, kan de komme til å sende barna på privatskoler. Som vi alle vet, er AP en sterk motstander av slike skoler.

Elin Ørjasæter skisserer her opp det hun mener er galt ved dagens skole i et innlegg i Nettavisen. Hun avslutter innlegget med dette:

«I de klassene det er behov for det, bør det sitte en vekter på bakerste pult. Og da en vekter med fysisk kapasitet til å stoppe selv den farligste eleven. Mitt tips til Tonje Brenna er følgende: Et kraftig mannfolk med håndjern i beltet, allerede hjemlet i vaktvirksomhetsforskriftens §36, er mer effektivt enn flere regler.» Les hele saken fra Nettavisen her. 

Vi håper at leder av hovedutvalg for oppvekst og kvalifisering i Larvik kommune André Lysnes ( Tonje Brennas partifelle) og nestleder Thomas Løvald fra Høyre leser dette innlegget.

Er det slik også i alle skolene i Larvik, André Lysnes og Thomas Løvald?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *