I ØP 13 november 2022 på nett kunne vi lese en skremmende sak om tilsynslegen som fikk sparken etter 15 år i Larvik kommune. Les hele saken her. 

Når jeg leste saken i ØP i november 2022 om tilsynslegen hvor nåværende kommunalsjef Guro Winsvold kun kommer med denne tilbakemelding i saken, så savner jeg en tilbakemelding om alle tilsynssaker som er feid under teppet de siste årene.

«-Det handler først og fremst om at dette  har vært en veldig godt likt og populær lege. Alle tilbakemeldinger vi har fra ansatte og pasienter tyder på det.»

Jeg ønsker derfor å minne Larviks innbyggere, politikere og ansatte i Larvik kommune om leserbrevet jeg skrev i 2016. Har det egentlig blitt noen endring nå i 2023? Les saken fra Bøkebloggen 24 januar 2023 her.

I dag kan vi lese en sak i Dagsavisen om en rettsmedisinere som har oppdaget drap på obduksjonsbordet som det ikke var mistanke om på forhånd.

Torleiv Rognum er professor emeritus i rettsmedisin og leder for gruppe for rettspatologi og klinisk rettsmedisin i Rettsmedisinsk kommisjon.

«– Alle vi rettsmedisinere har oppdaget drap på obduksjonsbordet som det ikke var mistanke om på forhånd. Det kan være tilfeller som først ble oppfattet som en ulykke, et selvdrap eller bare som et plutselig uventet dødsfall,» sier Rognum som er professor emeritus i rettsmedisin og leder for gruppe for rettspatologi og klinisk rettsmedisin i Rettsmedisinsk kommisjon.

«-Flere eldre som dør på sykehjem bør rettslig obduseres for å sikre at eventuelle drap blir avdekket,» sier rettsmedisiner Lars Uhlin-Hansen. Les hele saken her. 

Noen som vet om Larvik kommune noen gang har krevd obduksjon av noen av dødsfallene på kommunens sykehjem de siste 15 årene?

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *