Bøkebloggen har skrevet flere saker om denne hytta på Lamøya i Larvik kommune. Siste sak kan du lese her.

I dag lørdag 12 august 2023 skriver Dagens Næringsliv at hytteanken er avvist av Høyesterett. Her er litt av det DN skriver i saken og nedenstående skrevet med blått er sitat fra DN.

It-gründer John Markus Lervik har i flere år kjempet for å unngå at Larvik-hytta han kjøpte for 15,5 millioner kroner i 2018 i verste fall må rives fordi den er 83 centimeter for høy.

Lervik har tidligere tapt i tingretten og lagmannsretten, og nå har Høyesteretts ankeutvalg avvist å behandle saken.

– Dette er selvfølgelig veldig skuffende, og betyr at man må forholde seg til det vedtaket som foreligger. Dette er et endelig vedtak. I vedtaket har man ikke vært villig til å akseptere hytta slik den ble bygget, sier Lerviks advokat Sam E. Harris i Bahr.

Lervik var med på å starte opp søkemotorselskapene Fast Search & Transfer og Cxense. I 2016 ble han headhuntet av Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen i Aker til å etablere det som skulle bli Akers it-juvel, Cognite. Lervik gikk i fjor av som toppsjef i selskapet som leverer data og programvare til tungindustrien, og over til ledergruppen for strategi og utvikling.

Etter at Larvik kommune var på tilsynsbefaring i 2019 kom det frem at luksushytta han hadde kjøpt i strandkanten på Lamøya var oppført med en rekke feil og mangler.

Byggesakssjef Cathrine Wærvågen i Larvik kommune sier kommunen ikke har hatt dialog med Lervik etter beslutningen fra Høyesteretts ankeutvalg, og har avventet videre oppfølging av saken til rettskraftig dom forelå.

– Tiltakshaver ønsket å avvente retting av alle forhold inntil rettskraftig dom foreligger. Når denne nå foreligger, vil kommunen pålegge retting av forholdene nevnt i varselet av 2. juni 2021, sier Wærvågen.

Wærvågen sier kommunen ikke vil forskuttere hva som skjer med hytta.

Lerviks advokat vil heller ikke fastslå at hytta nå må rives. Les hele saken fra DN her. 

Sitat slutt.

Det blir spennende å følge hva Larvik kommune gjør i saken nå.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *