Bøkebloggen skrev en sak om habilitet 23 august 2023 «Habilitet handler om minst to ting.» Les saken her. 

Sandefjords Blad publiserte en ny sak 25 august 2023 skrevet av Steinar Ulrichsen, ansvarlig redaktør og daglig leder i avisen. Her stiller han spørsmål om det egentlig er greit å kritisere folkevalgte som ikke følger loven.

Her er litt av det som er skrevet i saken og nedenstående skrevet med blått er sitat fra innlegget til Ulrichsen.

«-I Sandefjord er det faktisk nå slik fatt at noen lokalpolitikere ikke bare hever seg over loven – de mener også at det er udemokratisk at lokalavisa skriver om det. Nå sånn rett før valget og all ting!»

«-Jeg er jo ikke for enevelde. Så hvorfor kritiserer jeg politikere for å ha brukt skjønn da? Jo – for jeg mener de har gjort en alvorlig feilvurdering.»

«-Noen vil hevde at det også er en forutsetning for demokrati – at avisredaktører og andre da kan kritisere politikere åpent – men det tar vi en annen gang.»

«-Jeg har mer lyst til å skrive om hva slags type feilvurdering de har gjort – for det er ikke småtteri.

«-Flertallet har nemlig overprøvd en juridisk vurdering på at en av deres representanter er inhabil i den svært omstridte skoletomtsaken. Det kan være riktig å gjøre dersom man vet hva man driver med. Men det gjorde ikke de folkevalgte her.» Les hele innlegget til redaktør Ulrichsen her. 

Sitat slutt.

Jurister i flere kommuner føler seg nå også overkjørt av politikere som trosser loven i strandsonebygging.

Juristforbundet krever at juristene får forvalte loven. Les en sak fra NRK her.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse :bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *