30 august 2023 publisert Bøkebloggen saken «Cato Nordahls klage felte Østlands-Posten i dagens PFU-møte.» Les saken her. 

Saken handler om at Cato Nordahl som har klaget inn Østlands Posten i sakene som omhandler «Vaktbua» på Lamøya i Larvik.

I dag har redaksjonen i Østlands-Posten lagt ut en beklagelse på avisens nettside og på sin facebook side.

Her er litt av det som står i beklagelsen og nedenstående skrevet med blått er sitat fra dagens sak i ØP.

En kommunepolitiker fikk anklage en varsler for trakassering, uten at omtalte fikk svare på påstandene i samme artikkel. Dette var brudd på god presseskikk, ifølge Pressens Faglige Utvalg.

Østlands-Posten publiserte tre artikler om at et medlem av kontrollutvalget i Larvik kommune ble beskyldt for å bruke ei vaktbu ved ei småbåthavn som hytte. Klager, Cato Nordahl, ble navngitt som varsler. Politikeren ble renvasket for beskyldningene, og hevdet seg trakassert.

Cato Nordahl anførte brudd på Vær Varsom-plakatens (VVP) 3.3 om å klargjøre premisser i kontakten med kilder. Klager mente han var tydelig på at han ikke ønsket å bli navngitt i den første artikkelen, noe Østlands-Posten ikke tok til følge. Klager anførte også brudd på VVP 4.14, om samtidig imøtegåelse, i artikkelen der politikeren hevdet seg trakassert. Her mente klager han ble indirekte identifisert, og ikke fikk anledning til å forsvare seg mot anklager om personforfølgelse og trakassering. Klager anførte også brudd på VVP 3.2, om kildebredde, fordi avisa i en av artiklene unnlot å ta med avgjørende opplysninger i meldinger som politikeren skal ha sendt til klager. Les hele beklagelsen fra redaksjonen i ØP her.

Sitat slutt.

Bøkebloggen har i dag kontaktet ansvarlig redaktør Eirik Haugen om avisen nå vil publisere den grove tekstmeldingen som leder av kontrollutvalget sendte Cato Nordahl. Han svarte hos dette:

«-Jeg har vært sykemeldt siden november og kjenner derfor ikke detaljene i saken Bøkebloggen spør om eller de redaksjonelle vurderingene som er gjort. Det kan Bøkebloggen få svar på ved å henvende seg til fungerende redaksjonsledelse.»

«-For meg er det helt naturlig å være åpen om feilene vi gjør. Når vi blir felt i PFU er det åpenbart at vi ikke har gjort jobben vår og det skal selvsagt ØPs lesere få vite.»

 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *