30 august 2023 publiserte Bøkebloggen saken «Cato Nordahls klage felte Østlands-Posten i dagens PFU-møte.» Les saken her.

Bøkebloggen har i dag kontaktet Larvik-innflytter Elin Ørjasæter, som har sittet som regjeringsutnevnt medlem i Kringkastingsrådet og har lang fartstid som kommentator i rikspressen.

Hun har på Bøkebloggens oppfordring lest alle saksdokumentene i PFU-saken mellom Nordahl og Østlandsposten.

Hun kommenterer at PFU understreker avisas redaksjonelle frihet, som også innebærer å la være å publisere de sms-ene fra Gjertsen som hadde åpenbar nyhetsverdi.

– At leder i kontrollutvalget sender truende og trakasserende sms-er på natterstid til en sivil borger har større nyhetsverdi enn at den sivile borgeren er like ufin tilbake», sier hun. «-Det er uvanlig at aviser henger ut en sivil borger uten makt, mens de skjermer den kjente politikeren med betydelig formell og uformell makt.

Ørjasæter mener at SMS-utvekslingen mellom de to burde blitt gjengitt i sin helhet for å sikre en balansert fremstilling og at skjermingen av Gjertsen fremstår som underlig.

– Østlands-Posten velger altså å beskytte Gjert Gjertsen og henge ut Cato Nordahl, konstaterer hun

– Det er deres redaksjonelle rett å velge dette, fortsetter Ørjasæter, – men det er svært uvanlig at en redaktørstyrt avis velger en så underdanig posisjon overfor ledende politikere.

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : bokebloggen@gmail.com hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *